Jak funguje bělení zubů pomocí LED

[6 min]Jak se říká, smích je nejlepším lékem. Pokud se však při každém úsměvu soustředíte jen na to, zda se vám daří skrývat zuby, moc si tento skvělý lék neužijete. Zbavte se žlutých zubů jednou provždy! S naším jednoduchých bělením pomocí LED světla se budete smát zase naplno.

jak_funguje_smili
Šetrné bělení zubů

Dosáhnout světlejšího odstínu zubů jde několika způsoby. Některé fungují lépe, jiné hůř. Někdy je potřeba specialista, jindy to zvládnete sami doma. Existují postupy, které jsou bezpečné, ale také si můžete celkem ublížit. V tomto článku si popíšeme bezpečný způsob bělení zubů v domácích podmínkách.

Jde o jednoduché bělení pomocí světla, které je generováno LED přístrojem. Tato metoda je vysoce účinná a zároveň naprosto bezpečná. Nemusíte kvůli bělení zubů pravidelně navštěvovat lékaře nebo jiného dentálního specialistu. S naší sadou, která obsahuje přístroj generující LED světlo, štěteček pro nanášení gelu a samotný gel, zvládnete celou proceduru v pohodlí domova.



Jak funguje LED světlo při bělení zubů

Přístroj generuje světlo různých vlnových délek. Vlnová délka světla určuje jeho barvu a každá z barev má na starosti jednu z činností:

  • Modré LED světlo o vlnové délce 430–490 nm dokáže velmi efektivně vybělit zuby. Bělicí účinek světla je ještě podpořen speciálním bělicím gelem.

  • Červené LED světlo o vlnové délce 620–640 nm chrání a posiluje dásně. Prokrvuje a prohřívá zuby i dásně, napomáhá tak regeneraci.

jak_funguje_beleni
U Smili máte možnost zvolit ze dvou režimů, a to buď 15 minut intenzivnějšího bělení pomocí modrého světla nebo šetrnější variantu pro citlivé zuby využitím 10minutového režimu červenomodrého světla.

Pro intenzivnější 15minutové bělení zmáčkněte tlačítko na přístroji jednou – objeví se modré světlo. Pro šetrnější 10minutové bělení zmáčkněte tlačítko dvakrát – objeví se červenomodré světlo. Celá procedura pak trvá maximálně 15 minut.

Bojíte se složitého ovládání? Ačkoliv je LED přístroj takto výkonný a variabilní, vy vše ovládáte jen jedním tlačítkem. Jednoduše, prakticky.

 


Jak postupovat při bělení zubů s naším přístrojem

Při aplikaci postupujte podle tohoto jednoduchého návodu:

  1. Vypláchněte si ústa vodou.

  2. Aplikujte gel pomocí pera na zuby.

  3. Vložte náustek do úst, skousněte a zapněte bělící režim.

  4. 15 minut aplikujte modré světlo, nebo 10–15 minut aplikujte kombinaci modrého a červeného světla.

  5. Vypláchněte si ústa vodou.

  6. Opláchněte náustek.
     

Doba pro osvěcování je jen doporučená. Pokud vám vyhovuje jen 2 x 10 minut, přizpůsobte si dobu aplikace podle sebe. Doporučených 15 minut ale nepřekračujte. Je nám jasné, že vás může hnát touha mít bílé zuby co nejdříve, ale jako všude i zde platí, že na dobré věci se vyplatí čekat.


Jak často a jak dlouho?

Celá kúra vám zabere denně maximálně 30 minut. Je dobré po dobu 5–7 dní bělit opravdu každý den, ideálně večer, kdy už nebudete nic jíst. Po bělení doporučujeme k pití čistou vodu, rozhodně vynechte barvené a sycené nápoje, kávu a čaj.

Už po několika aplikacích zpozorujete, že zažloutnutí mizí a zuby získávají stále světlejší barvu. Po týdnu na konci procedury budou mít vaše zuby až o několik odstínů bělejší barvu.
jak_funguje_beleni_jak_dlouho
Efekt vydrží několik týdnů až měsíc. Dost totiž záleží na tom, jakou životosprávu dodržujete. Co pomáhá udržet si bílý úsměv delší dobu?

  • Omezte:
    • kávu a černý čaj,
    • barvené a sycené nápoje, např. Coca-Colu, Kofolu, slazené limonády apod.,
    • jídla s vysokým obsahem barviv jako červenou řepu, špenát, borůvky, černý rybíz apod.,
    • kouření (nejlépe tedy přestaňte zcela kouřit),
    • alkohol, např. červené víno, rum, pivo a různé likéry, pozor obarvit zuby dokáže i zdánlivě čirý alkohol.

  • Věnujte dále pozornost dentální hygieně. Správné čištění zubů včetně mezizubních prostorů a zubních krčků je nutností. Návštěva zubaře a dentální hygienistky vám ušetří hodně starostí a peněz.

Pro udržení bílých zubů po delší dobu doporučujeme jednou za týden bělení zopakovat.


Jak začít s bělením zubů pomocí LED světla?

Rádi bychom vám řekli, že stačí jen zakoupit přístroj na bělení zubů a držet se doporučeného návodu. Pokud však chcete zpozorovat výrazný efekt, je třeba věnovat bělení více energie.

Co je tedy dobré udělat před bělením zubů?

  1. Navštivte zubaře. Bělení zkažených zubů nemá smysl. Váš lékař by měl nejprve potvrdit, že vaše zuby jsou v pořádku, bez kazů či prasklin. Pokud ne, určitě si je nejprve nechte opravit.

  2. Absolvujte dentální hygienu. I když máte zuby zdravé, možná je kryje nějaký ten zubní kámen. Pamatujte na to, že smysl má bělit sklovinu zubu. Jestliže je ale pokryta zubním kamenem, plýtváte penězi a úsilím, když se snažíte vybělit zubní kámen. Ten byste si měli nechat odstranit odborníkem.

  3. Zajděte si na jedno ordinační bělení. Bělení v domácím prostředí je mnohem efektivnější, jestliže před ním absolvujete jedno bělení v ordinaci. Stačí opravdu jen jedna návštěva.

  4. Změňte nesprávné návyky. Výše jsem už zmiňovali kávu, kouření, červené víno atd. Možná vás to překvapí, ale jakmile je vyřadíte, na zubech to časem poznáte i bez bělicích přípravků.

Se sadou na bělení zubů SMILI můžete bezpečně a efektivně dosáhnout bělejšího úsměvu i u vás doma. Proto neváhejte a kupte si svoji sadu SMILI.