Jak UV světlo pomáhá bělení

[12min]Neexistuje snad člověk, který by nechtěl bělejší a zářivější úsměv. Metod, jak ho docílit, existuje mnoho. Každá z nich dosahuje výsledků jiným způsobem. Jak si v tomto ohledu vedou bělicí LED přístroje? A pomáhá světlo, které vyzařují, k lepším výsledkům?

smili_UV_svetlo_pomaha_beleni_nahled
Jestli se rozhodujete vylepšit svůj úsměv, možná si dáváte dohromady všechny dostupné možnosti a zjišťujete jejich klady a zápory. Pokud se Vaším favoritem stala bělicí sada používající gel a LED přístroj, možná jste se dostali před otázku, zda je takový přístroj bezpečný a jakým způsobem světlo vlastně bělí zuby.

Mít otázky je naprosto přirozené a rozhodně nedoporučujeme se bezhlavě pustit do bělení, aniž byste se ujistili o bezpečnosti zvolené metody. Proto jsme pro Vás dnes připravili článek, díky kterému se na bělicí světlo podíváme blíže, řekneme si něco o jeho bezpečnosti a obecně si povíme, proč je bělení za pomoci bělicích sad SMILI tou nejlepší možnou volbou. Závěrem si prozradíme, jaké další věci Vám cestu k okouzlujícímu úsměvu ulehčí.



Jak funguje bělení zubů s pomocí UV záření

Když si objednáte bělicí sadu SMILI, v balení najdete hned několik věcí. Jsou zde pera s bělicím gelem, LED přístroj s nabíjecím kabelem a návod. Nanášení gelu pomocí štětečku je velmi snadné a moc otázek nepřináší. Co ale může otázky vyvolat, je právě LED přístroj. Jak funguje? Proč ho k bělení potřebuji? A jak se vůbec ovládá?

Protože jsou všechny otázky velmi zásadní a je dobré na ně znát odpověď, zodpovíme si je jednu podruhé.

smili_UV_svetlo_pomaha_beleni_2

Jak pracuje LED přístroj a co k jeho používání potřebuji

LED přístroj urychluje bělicí proces pomocí UV světla. Je zhotoven z kvalitních plastů a k jeho provozu potřebujete pouze nabíjecí kabel, který je součástí bělení. Už tyto dvě skutečnosti ho odlišují od konkurenčních výrobků.

Celé zpracování je velmi kvalitní a přístroj se nepoškodí po pár použitích. Současně nemusíte neustále dokupovat náhradní baterie. Přístroj totiž snadno dobijete pomocí kabelu kdykoliv je třeba.



UV světlo a bělení

Pokud jste si o bělení se SMILI něco přečetli, víte, že LED přístroje poskytují bělení hned pro dva typy chrupu – bezproblémový a citlivý. Právě z toho důvodu poskytuje LED přístroj i dva typy světla o různých vlnových délkách.

První, modré UV světlo pro intenzivní bělení, má vlnovou délku 430-490 nm. Druhé, červenomodré UV světlo pro šetrné bělení, má vlnovou délku 620-640 nm. Odlišná intenzita také pomáhá k dosažení jiných výsledků a přináší různé benefity.

Modré světlo v kombinaci s kvalitními gely dokáže efektivně vybělit a rozzářit Váš úsměv.

Červenomodré světlo nejen bělí, ale také chrání a posiluje chrup i dásně. Teplé světlo se stará o prohřátí a následné prokrvení dásní, které je klíčové pro jejich zdraví a regeneraci.


Jak si nastavit požadované UV světlo na LED přístroji

Zatímco u jiných výrobců byste potřebovali dva odlišné přístroje pro šetrné a intenzivní bělení, u SMILI Vám postačí jen jeden. Vybranou intenzitu záření si pak snadno sami vyberete.
smili_UV_svetlo_pomaha_beleni_4
Pokud se rozhodnete pro intenzivní bělení, stisknete tlačítko na přístroji jednou a rozsvítí se modré světlo. Pokud totéž tlačítko stisknete dvakrát, objeví se modročervené světlo poskytující šetrné bělení pro citlivý chrup.

Oba režimy se liší nejen barvou a intenzitou UV světla, ale také délkou samotného bělicího procesu. Intenzivní bělení trvá 15 minut, zatímco to šetrné 10 minut. Po uplynutí této doby se přístroj sám vypne, poté je důležité přístroj z úst vyjmout a vypláchnout je vodou.

Doporučenou dobu aplikace gelu nepřekračujte. Prodloužením doporučené doby totiž lepších výsledku nedosáhnete. Opakováním takového počínání si naopak můžete přivodit zvýšenou citlivost zubů.



Jaká mohou být úskalí UV bělení

Jako každá bělicí metoda, i bělení pomocí gelů a LED přístrojů může mít jistá úskalí. V úvodu je ale třeba říci, že se tato úskalí liší produkt od produktu. Vždy je totiž třeba, aby měl výrobek správnou míru a intenzitu UV světla.

Pokud je přístroj nastaven na příliš silné UV záření, může to zubům škodit, protože se bělicí gely dostanou až nepřirozeně hluboko. Slabé záření naopak nemá vůbec žádný efekt a působení gelu neumocňuje.

Přesně z toho důvodu je vždy důležité vybírat produkty od prověřených výrobců, jejichž bělicí sady jsou klinicky testovány a certifikovány. SMILI tyto podmínky samozřejmě splňuje na výbornou.



Proč volit pouze prověřené bělicí sady
smili_UV_svetlo_pomaha_beleni_5
Jak již víme, kvalita bělicího procesu se odvíjí od kvality jednotlivých komponentů v sadě. Mezi ty nejzásadnější patří bělicí gel a LED přístroj poskytující UV záření. Obě tyto věci se dostávají do přímého kontaktu s Vaším chrupem. A ten, jak víme, je sice velmi silný, nicméně jeho poškození se nedá vzít zpět.

Bělicí sady jsou jednou z nejefektivnějších a nejbezpečnějších cest, jak si vybělit zuby. Nikdy ale nekupujte produkty pochybné kvality nebo od výrobců, u nichž si nemůžete dohledat jejich historii či příslušné certifikáty dokládající nezávadnost a bezpečnost produktu.

My ve SMILI k bělení zubů a vývoji bělicích sad přistupujeme maximálně zodpovědně. Proto máte jistotu, že koupí našeho produktu svým zubům zajistíte bezpečné a naprosto bezbolestné bělení.



V čem je SMILI jedinečné

V současné době si můžete vybírat opravdu z širokého množství nejrůznějších bělicích produktů. S některými dosáhnete skvělých výsledků, ovšem na úkor zdraví zubů, s jinými jen stěží zaznamenáte změny v zabarvení chrupu. My se rozhodli spojit šetrnost  a efektivní bělení. A výsledkem jsou naše bělicí sady, které dokáží Váš chrup vybělit až o několik odstínů bez použití nebezpečné chemie.


Šetrné složení bělicích gelů

Nejprve jsme se zaměřili na bělicí gely. Většina dostupných produktů v gelech používá invazivní látky, které mohou pro dásně a citlivé zuby představovat nebezpečí a způsobovat zvýšenou citlivost. V našich gelech jsme proto použili převážně přírodní látky, které zajišťují postupné a udržitelné bělení.


Jednoduchá aplikace

Kromě pečlivě zvoleného složení gelů jsme se také zaměřili na jeho aplikaci. Protože nanášení gelu pomocí injekčních stříkaček může být nerovnoměrné, náročné a nepřesné, rozhodli jsme se použít aplikační pera. Ta jsou vybavena štětečkem, který aplikaci usnadňuje a pomůže dosáhnout i na ta hůře přístupná místa.

smili_UV_svetlo_pomaha_beleni_6
Vysoce kvalitní a bezpečný LED přístroj

LED přístroj je vyvinut v souladu s nejpřísnějšími požadavky a pro zuby je vysoce bezpečný. Dvojí intenzita záření nabízí bělení pro klasický i citlivý chrup a celá procedura je naprosto bezbolestná. UV světlo podporuje správné působení gelu na zubech a maximalizuje výsledky.

SMILI sady jsou klinicky testovány, certifikovány, jsou plně veganské a nejsou testovány na zvířatech. Aplikaci zvládnete v několika snadných krocích a Váš úsměv bude vybělen velmi šetrně.




Jakými dalšími způsoby podpořit bělení zubů

Mnoho lidí sahá po nešetrných bělicích sadách hlavně z toho důvodu, že chtějí skvělé výsledky v extrémně krátkém čase. Výsledky se pak sice dostaví, nicméně představují pro zuby velkou zátěž.

Pokud Vám záleží na krásném úsměvu, ale současně nejste lhostejní ke zdraví svých zubů, pak doporučujeme chrupu pomoci tou nepřirozenější cestou, a to důkladnou péčí, změnami ve stravovacích návycích a dodržováním všech doporučení, která určuje výrobce bělicí sady.


Důsledná ústní hygiena
smili_UV_svetlo_pomaha_beleni_7
Bylo by krásné mít nádherné zuby bez práce. Takové zázraky ale nemůžeme čekat s ani sebelepší bělicí sadou. Vždy je třeba úsměvu trochu pomoci. Začít můžete poctivou ústní hygienou.

Klíčové je navštívit dentální hygienu a svého zubního lékaře. Jakmile máte zuby odborně vyčištěny a zkontrolovány, je dobré zdokonalit i péči o ně. Zlaté pravidlo říká, že bychom si měli čistit zuby dvakrát denně. A je to skutečně tak! Kromě četnosti čištění je ale důležitá i správná technika.

Pro čištění zubů byste si měli zvolit měkký kartáček a obyčejnou zubní pastu. Pozornost věnujte každému zubu a nezapomeňte ani na péči o prostory mezi nimi. K tomu Vám pomůže zubní nit nebo mezizubní kartáček. Na závěr použijte ústní vodu bez alkoholu.


Změna jídelníčku

Sami dobře víte, jaké skvrny od některých jídel a nápojů se z oblečení dostávají hůře. Přesně na tuto skutečnost myslete, až si příště budete dopřávat nějakou svou oblíbenou svačinku.

  • Rajčata, červené víno, čokoláda, borůvky, kari, červená řepa, barevné nápoje – to vše zubům škodí a způsobuje to jejich opětovné zabarvení. Stejně je tomu i v případě kouření.

  • Pokud tedy chcete svým zubům k lepší barvě dopomoci, konzumujte barevně neutrální potraviny. Mezi ně patří rýže, těstoviny, mléčné výrobky, světlé maso nebo třeba voda. Pamatujte, že správná dieta je polovina zářivého úsměvu.


Dodržování pokynů výrobce

Poslední způsob, jak můžete zefektivnit bělení zubů není navyšovat jeho četnost nebo překračovat délku samotné procedury. Tím můžete zubům naopak uškodit. Chcete-li zubům pomoci, vždy dbejte všech doporučení výrobce.

Ke každému bělení vždy přistupujte zodpovědně a podle návodu. Jedině tak bude Váš úsměv brzy zářivě bílý a zdravý. Správné bělení nebolí a zubům neškodí. Aby tomu tak vždy bylo, postupujte vždy krok za krokem tak, jak je výrobcem produktu doporučeno.



Když UV bělení, tak jedině od SMILI

Bělení zubů má velmi pozitivní dopad na náš chrup. Ale pouze v takovém případě, že si zvolíme kvalitní produkt a při aplikaci budeme postupovat v souladu s návodem. Pokud si vyberete bělení UV světlem, pak byste se měli o kvalitu produktu zajímat dvojnásob.

Aby LED přístroj s UV světlem měl na chrup takový efekt, jaký potřebujete, je třeba si vybrat kvalitního výrobce. Jen ten může garantovat optimální nastavení a pozitivní efekt na Váš úsměv. Jedním z takových výrobců je SMILI.

Pokud chcete zkusit skvělé účinky UV bělení, pak si vyberte jednu z našich sad a vybělte svůj úsměv až o několik odstínů!