Mýty a fakta o bělení zubů

[10min]Každý chceme mít krásný úsměv. Dobrou zprávou je, že pokud svým zubům dáme péči, kterou potřebují, můžeme ho mít. Kromě důsledného čištění totiž existuje jedna věc, která nám k tomu dopomůže. Touto věcí je bělení zubů.
myty_fakta_1
Jenže jako na každý fenomén, tak i na bělení se nabaluje spousta mýtů. Ty nás mohou občas rozhodit a vést k nejrůznějším otázkám. Funguje to? Jaká bělicí metoda je ta správná? Může mi bělení uškodit? Může domácí bělení plně nahradit to profesionální, které probíhá v zubařském křesle?

Zkraje je třeba říct, že je oprávněné mít obavy. Ne každé bělení je totiž pro zuby prospěšné. Trh nabízí mnoho nešetrných bělicích metod, které mohou napáchat víc škody než užitku. To ale neplatí o bělicích sadách značky SMILI.

Naše bělicí systémy jsou navrženy tak, aby byly efektivní a současně zubům a dásním neubližovaly. Abyste si mohli být jistí, připravili jsme pro Vás nejen výčet těch nejčastějších mýtů, ale také argumentů, proč dát předsudkům jednou pro vždy sbohem, a konečně si dopřát dokonalý úsměv!


1. Bělení způsobuje citlivost

Mýtus: Bělení způsobuje citlivost zubů a podráždění dásní. Celá procedura i stav po ní mohou být velmi bolestivé.

Realita: Spousta lidí se potýká s citlivostí zubů. Ta se může skutečně po procesu bělení umocnit. To ale neplatí v případě bělicích sad SMILI. Naše bělení je totiž navrženo tak, aby bylo šetrné i k tomu nejcitlivějšímu jedinci.

Často je problematické nanést gel tak, abyste se zcela vyhnuli dásním. Naše gely proto dodáváme v praktických perech, díky kterým je aplikace jednodušší. A pokud se nějaká ta trocha na dásně dostane, nic se neděje. Složení je natolik šetrné, že jim neublíží.

Navíc naše bělicí sady umožňují vybrat si hned ze dvou režimů. Zatímco ten první je určen pro běžné bělení, ten druhý poskytuje šetrnější bělicí proces.


2. Bělení zubů je časově náročné

Mýtus: Bělení zubů není pro každého. Ne všichni totiž mají na tuto proceduru dostatek času.

Realita: Ano, je naprosto pochopitelné, že ne každý si může bez problému naplánovat bělení v ordinaci. Náš pracovní rozvrh není vždy naprosto flexibilní a strávit během dne hodinu v zubařském křesle je pro mnohé naprosto nereálné.

Ale efektivní a šetrné bělení není jen věcí zubních ordinací. Krásný úsměv si se SMILI můžete obstarat v pohodlí domova a celý proces si nevyžádá více než pár minut!

Abyste dosáhli úsměvu jako z časopisů, postačí Vám už 10 minut denně po dobu 5-7 dní. U prvotní bělicí procedury doporučujeme vydržet 14 dnů pro maximální výsledky.


3. Bělení zubů způsobuje rakovinu

Mýtus: Látky obsažené v bělicích sadách a světlo zajišťující proces bělení jsou nebezpečné. Jejich užívání může způsobit rakovinu.

Realita: Obezřetnost je správná a mít obavy je naprosto přirozené. Jen málo věcí je ale vzdálenějších od pravdy než tento mýtus.

SMILI si zakládá na přírodních a bezpečných složkách. Podíl přírodních látek je v našich sadách skutečně vysoký a v našich gelech nenajdete žádné nebezpečné chemikálie.

Světla, které přístroj vyzařuje, se také nemusíte obávat. Je zcela bezpečné. Jedná se o LED světlo, které znáte z běžného života. Není tedy důvod se obávat negativního vlivu na Vaše zdraví.

myty_fakta_2
4. Bělení je cenově nedostupné 

Mýtus: Jediné účinné bělení je to, které provádí zubní specialista. A cena takové procedury se může pohybovat v řádech tisíců korun.

Realita: Ano, bělení, které je prováděno v ordinaci, může být skutečně finančně náročné a pro mnoho lidí nedostupné. Dobrou zprávou ale je, že domácí bělení dokáže být úplně stejně efektivní. Teda to od značky SMILI určitě. A nemusíte se bát, že Vám zruinuje domácí rozpočet.

Srovnávací test ukázal, že bělicí sady SMILI skutečně nabízí ten nejlepší poměr mezi kvalitou a cenou. Příznivá cena, efektivně a šetrně vybělené zuby - to je přesně ten důvod, proč si vybrat bělicí set právě od SMILI!




5. Bělení ničí sklovinu


Mýtus: Všechny bělicí metody ničí sklovinu, a to bez výjimky. Obsahují totiž nebezpečné složky, které dokáží svrchní vrstvu zubu nenávratně narušit.

Realita: Je pravda, že vybrat si tu správnou bělicí metodu, je velmi důležité. Pokud hovoříme o bělicích pudrech nebo zubních pastách, tak mnoho z nich může skutečně obsahovat větší množství abrazivních složek, než je vhodné. Péče o zuby takovými přípravky pak skutečně může vést k poničení zubní skloviny.

Tohle ale není případ SMILI. Za složením našich bělicích gelů si stojíme a zakládáme si na vysokém podílu přírodních složek, které zubům neškodí. Nebezpečné látky nebo chemikálie ve složení nenajdete. Hoďte tedy pochybnosti za hlavu a pamatujte, že kvalitní sady pro domácí bělení Vaši sklovinu nikdy nepoškodí.

smili_starter
6. Bělení odstraňuje pouze povrchové skvrny

Mýtus: Bělení nedokáže odstranit skvrny a zabarvení chrupu, které už proniklo hluboko do zubu. Gely zvládnou odstranit jen a pouze povrchové změny.

Realita: Obnova krásného úsměvu se SMILI je opravdu efektivní i v otázce hlubokého a dlouhodobého zabarvení zubů. Naše bělicí sady si dokáží poradit opravdu se vším.

Dokáží odstranit povrchové skvrny, ale také navrátit zářivý vzhled chrupu, který trpí zabarvením dlouhodobě. Skutečně kvalitní složení se pak stará o to, aby proces zuby nepoškodil a nezpůsobil jejich zvýšenou citlivost. Nemusíte se tedy bát, že obnova barvy zubu je bolestivá nebo nešetrná.


7. Bělení má velmi krátkodobý účinek

Mýtus: Výsledky bělení jsou viditelné nejvýše dva dny od tohoto procesu. Pokud má být dlouhodobé a kvalitní, musí jej vykonat odborník za použití těch nejprofesionálnějších metod.

Realita: SMILI se s přehledem postará o dlouhodobý efekt. Pamatuje ale, že stálost výsledku závisí i na péči, kterou zubům po bělicím procesu dopřáváte. Pokud jste kuřáci nebo milovníci kávy, Vaše zuby budou mít vždy sklony k opětovnému zabarvování nehledě na metodu, kterou si zvolíte.

Kromě kávy a cigaret dokáží efekt bělení snížit i pigmentované nápoje nebo potraviny či nedostatečná ústní hygiena. Pro maximální možný výsledek se o své zuby dobře starejte, dbejte na důslednou ústní hygienu a bělicí proces opakujte jednorázově každé dva týdny.


8. Už jedno bělení zajistí instantní hollywoodský úsměv

Mýtus: Pokud není vidět okamžitý výsledek, je třeba se obrátit na odborníky. Bělení má prokazatelně viditelný efekt již po první proceduře. Pokud ne, zřejmě nefunguje, jak má.

Realita: Tak správné bělení skutečně nefunguje. Okamžité výsledky jsou totiž mnohdy způsobeny drsnou a nešetrnou chemií.

Se SMILI uvidíte výsledky zhruba po sedmi dnech a nepotřebujete víc než 10 minut denně. Jen postupné a plynulé bělení je to správné. Dokazuje totiž, že bělicí gely mají složení, které je pro zuby vhodné a nespoléhají na okamžitý a příliš invazivní efekt. Proto v našich gelech nenajdete peroxid, fluorid nebo levná pěnidla.


SMILI: Cesta k zářivému úsměvu i pro ty nejcitlivější zuby

Jako spousta věcí, tak i bělení je opředeno mnoha mýty. Doufáme, že se nám dnes podařilo všechny vyvrátit a ukázat Vám, že krásný úsměv může mít úplně každý, aniž by celý proces musel být drahý nebo nekomfortní.

SMILI je tady zkrátka pro každý chrup, nehledě na to, zda je citlivý nebo ne. Máte strach, že si bělicí sadu koupíte poprvé a zjistíte, že by Vám více vyhovovala ta, která je určená pro citlivé zuby? Máme pro Vás dobrou zprávu! Naše sady zvládnou oboje. Vše jen záleží, jakou proceduru si nastavíte.

myty_fakta_4
Pomocí pera na zuby nanesete bělicí gel. Pak už se stačí rozhodnout. Pokud toužíte po intenzivním 15minutovém bělení, zmáčknete tlačítko na LED přístroji jednou a rozsvítí se modré světlo. Máte-li ale citlivé zuby, zvolte 10minutové bělení a to tak, že zmáčknete tlačítko na přístroji dvakrát. V okamžiku, kdy se objeví červenomodré světlo, bezprostředně nasadíte náustek na zuby.

Naše bělení je skutečně jednička na trhu. Důkazem jsou certifikáty o bezpečnosti užívání, doručení do tří dnů od obdržení objednávky i 100% veganské složení. Protože nám na přírodě záleží, šetříme ji od zbytečných plastů. Náš přístroj je tedy malý, lehký, nejsou k němu potřeba další náustky a pohodlně ho nabijete kabelem, který je součástí balení.

V okamžiku, kdy Vám náplně dojdou, není potřeba objednávat novou kompletní sadu, v naší nabídce totiž najdete i náhradní náplně.


Pokud toužíte dojít k zářivě bílému úsměvu a rozhodnete se na tuto cestu vydat po boku SMILI, pak svého rozhodnutí nebudete litovat. Pokud Vás limituje to, že nevíte jak začít a která sada je pro Vás vhodná, pak vyzkoušejte náš startovací balíček. Stačí pár dnů a Vaše okolí oslníte nádherným úsměvem.