Přivítejte jaro se zářivě bílým úsměvem

[12min]Zima se s námi pomalu loučí a za dveřmi je jaro. Toto období symbolizuje život a obrodu. Všechno je najednou pozitivnější a hezčí. Důvodů k radosti je náhle celá řada. Proto by byla škoda začít jaro se zanedbaným úsměvem. Jenže jak chrup ideálně vybělit?

privitejte_jaro_s_bilym_usmevem_1Uplynulé měsíce a chladné počasí v člověku moc elánu neprobouzely. Spousta z nás si proto užívala hlavně teplo domova a s tím spojené oblíbené aktivity – sledování filmů, mlsání a odpočinek. Jenže všechny dobroty se podepsaly na úsměvu nejednoho z nás.

Každé jaro je tedy dobré začít kontrolou u zubaře. Úřadování cukrů v ústech za sebou totiž dokáže zanechat velmi nepříjemné následky. Důležité je ale také nezapomenout na bělení zubů. Pokud chcete udělat za zimou definitivní tečku, začněte nové, svěží období se SMILI!

Berte příchod nového období jako šanci na změnu. A co vše se změní, když dáte zářivému úsměvu zelenou? Možná to ani netušíte, ale seznam benefitů je opravdu dlouhý!


Proč začít jaro s oslnivým úsměvem?

Říká se, že úsměv je ten nejlevnější způsob, jak proměnit svůj vzhled. Mnohem raději se ale usmíváme, pokud máme dokonalý chrup. S tím může velmi snadno pomoci jedna z našich bělicích sad. Co tedy investicí do ní získáte? Na začátku to bude krásný úsměv. A ten pak spustí celou další lavinu dalších věcí.

  • Jak jsme již říkali, úsměv dokáže změnit vzhled. Kromě toho také posiluje svaly v obličeji. Je tak skvělým přírodním liftingem, díky kterému budete vypadat mladší.

  • S úsměvem vypadáte dostupněji, přátelštěji a sebevědoměji. To Vám dokáže pomoci při seznamování, nejrůznějších společenských událostech nebo pracovních pohovorech.

  • Po ponurém zimním období je úsměv ideální v boji se špatnou náladou. Náš mozek totiž nefunguje pouze tak, že když máme dobrou náladu, tak se usmíváme. Celý proces totiž funguje i přesně obráceně.
    Když se usmíváme, ošálíme totiž náš mozek, a ten nás odmění pocitem radosti. K tomu používá hormony štěstí, kterými jsou endorfin, dopamin nebo serotonin.

  • Smích dokáže posílit Váš imunitní systém, snížit krevní tlak nebo tlumit bolest. Kromě toho poráží stres a úzkosti.

  • Závěrem dodejme, že častým usmíváním a smíchem si prodlužujete život. Že to přece nemůže být možné? Ale je! Výzkumy ukazují, že lidé, kteří se smějí, si mohou život prodloužit až o osm let. A uznejte, že s krásnými bílými zuby to půjde úplně samo.




Jaká metoda bělení je správná a jaká ne?

Pokud jste se teď rozhodli začít nadcházející období s krásným úsměvem, možná se ptáte, jak ho docílit. Metod a postupů, jak si opatřit zářivý chrup, je nespočet. Existují prostředky, které zakoupíte v drogerii, na internetu nebo si je snadno vyrobíte ze surovin, které máte doma. Jsou mezi nimi ale významné rozdíly.

Bělicí metody se liší nejen cenou a tím, jak efektivně fungují, ale také tím, jak moc jsou pro zuby bezpečné. Rychlé vybělení zubů může být někdy výsledkem nebezpečné chemie a složek, které tělu nejsou blízké.

privitejte_jaro_s_bilym_usmevem_2

Bělicí pasty a pudry

Bělicí pudry a pasty často bělí zuby příliš mechanicky. Výsledkem může být krásný úsměv, ale také poškozená sklovina. A ta je bohužel neobnovitelná. Její poškození je tedy nevratné.

V lepším případě bude mít pasta šetrné složení. Mnohdy to ale nepřinese uspokojivé výsledky. Pasta zubům neublíží, bohužel však ani významně nepřispěje k jejich vybělení.



Bělicí pásky


Bělicí pásky mohou garantovat lepší složení bez abrazivních částic, nicméně jejich aplikace není vhodná, pokud nemáte ukázkově rovný chrup. V takovém případě totiž páska nepřilehne k zubům rovnoměrně a bělení není dostatečně efektivní a je pouze částečné.


Domácí bělicí pasty

Recepty na podomácku vyrobené bělicí pasty mohou být pro zuby vůbec ty nejnebezpečnější. Obzvláště takové, které zahrnují citronovou šťávu, peroxid nebo další agresivní látky.


Profesionální bělení

Bělení u zubaře je bezpečné, nicméně je časově i finančně náročné. Ne každý si tuto variantu může nebo chce dovolit. Obzvlášť, když si bezpečné a časově nenáročné bělení můžete dopřát v pohodlí svého gauče.

Pokud tedy hledáte takovou bělicí metodu, která změní barvu Vašeho chrupu a současně mu neublíží, pak si zvolte SMILI. Naše gely mají přírodní složení a bělení je tak velmi šetrné.



Proč bělit se SMILI

I když se může na první pohled zdát, že nelze najít bezpečnou a současně finančně dostupnou bělicí metodu, není to tak. SMILI skutečně nabízí takové bělicí sety, které přináší postupné výsledky, a to vše díky přírodním látkám.


Přírodní složení a bělení i těch nejcitlivějších zubů

Když jsme naše sady a bělicí gely vyvíjeli, věděli jsme, že se chceme dát cestou šetrného bělení, které s sebou ale přinese také skvělé výsledky. Nebezpečné a nešetrné látky jsme proto nahradili přírodními složkami.

Kromě toho má náš bělicí LED přístroj hned dva bělicí režimy, kdy jeden z nich je určen pro citlivé zuby. Kombinace jedinečného složení, příznivé ceny a respektu k citlivým zubům z našich sad dělá skvělou volbu pro každého.

privitejte_jaro_s_bilym_usmevem_3
Praktická aplikace, kterou zvládne i začátečník

Bělicích setů existuje samozřejmě celá řada. Možná najdete i další takovou, která bude garantovat převážně přírodní složení. Může ale nastat problém s nanášením gelu. Zatímco u nás jej díky praktickým perům snadno a rovnoměrně nanesete na každý zub, u jiných sad je gel dodáván v injekcích. Jeho aplikace je tak složitá a pro začátečníka může být téměř nemožné jej optimálně rozetřít.



Jak si vybrat správnou bělicí sadu?

Pokud svěříte svůj úsměv do rukou SMILI, nebudete litovat. Na začátek je ale třeba vybrat si ideální bělicí set. V naší nabídce jich najdete hned několik, a i když na první pohled nemusíte vidět rozdíly, přece mezi nimi jsou.

Pojďme si nyní naše jednotlivé bělicí sady představit a říct si, pro koho jsou vhodné:


Bělicí sada Smili STARTER

Sada Starter je skvělým řešením, pokud bělíte poprvé. Nabídne Vám vše, co budete k 5-7dennímu bělení potřebovat. V balení najdete 3 bělicí pera, LED přístroj, nabíjecí kabel a podrobný návod.


Bělicí sada Smili OPTIMAL

Bělicí set Optimal díky vyššímu počtu per nenabízí týdenní, ale hned 14denní bělení. Obsah bělení je totožný jako u předchozí sady. Per zde ale najdete rovnou 6. Sada se skvěle hodí pro ty, kteří mají silněji zabarvené zuby a rozhodnou se pustit do dvoutýdenní procedury.


Bělicí sada Smili DELUXE

V balení sady Deluxe najdete 9 bělicích per. Pro koho je taková sada vhodná? Gel můžete využít pro 14denní intenzivní bělení a následný týdenní bělicí proces pro udržení výsledků. Pokud zuby nemáte intenzivně zabarvené, můžete gel využít pro tři 5-7 denní procedury.


Bělicí sada Smili DUO

Je ve Vašem okolí ještě někdo, kdo se chce do bělení pustit? Pak sáhněte po sadě Duo. Najdete v ní totiž rovnou dva přístroje s LED světlem, dva nabíjecí kabely, dva návody a 6 per s bělicím gelem.



Jak bělení probíhá?

Samotné bělení je velmi jednoduché. Stačí pár jednoduchých kroků, pár minut denně a budete mít zářivě bílý úsměv. Jak tedy na to?

  1. Nejprve si řádně vyčistěte zuby a vypláchněte ústa.

  2. Naneste gel na zuby. K tomu Vám poslouží naše gelová pera. Při aplikaci se vyhněte dásním a rtům.

  3. Nyní vezměte LED přístroj a rozhodněte se pro intenzivní (15minutové) nebo šetrné (10minutové) bělení. Pokud si vyberete první variantu, stiskněte tlačítko jednou. Přístroj bude svítit modře. V případě druhé varianty zmáčkněte tlačítko dvakrát. Přístroj bude svítit modročerveně.

  4. V okamžiku, kdy se LED přístroj rozsvítí, vložte náustek přístroje do úst a jemně skousněte.

  5. Přístroj se po ukončení procedury sám vypne. Poté vytáhněte náustek, pečlivě jej omyjte a vypláchněte si ústa.

  6. Toto opakujte každý den po dobu týdne či dvou, v závislosti na zabarvení Vašich zubů.


 

Jak se starat o zuby během bělení a jak udržet výsledky?

Správně aplikovat gel a použít LED přístroj je pouze první krok k úspěchu. Velice důležitou roli hraje také péče o zuby před, během a po bělicí proceduře. Na začátek si pamatujte, že s bělením je nelepší začít po návštěvě dentální hygieny, kdy jsou zuby očištěny od zubního kamene a dalších nečistot.

Během bělení a po něm je pak třeba o zuby dbát prostřednictvím důsledné ústní hygieny a především i změnou ve Vašich běžných návycích. Konzumace pigmentovaných nápojů a jídel nebo kouření oslabují a znehodnocují účinky bělení.

Proto je dobré přejít na „bílou dietu“. To znamená, že do jídelníčku zařadíte takové nápoje a potraviny, které nebarví. Patří mezi ně voda, rýže, brambory, těstoviny, krůtí nebo kuřecí maso a mléčné výrobky.

Pokud chcete o správné péči o zuby během bělení a po něm vědět více, přečtěte si náš článek Je vhodné si čistit zuby hned po bělení?. V něm se dozvíte, jak zuby na bělení připravit, jak o ně pečovat a jak změnit svůj jídelníček.


jak-se-starat-o-vybelene-zuby_smili

Dopřejte si se SMILI úsměv tak svěží, jako je jaro samo

Jestli bělení zubů už delší dobu zvažujete a čekáte na nějaký impulz, berte příchod jara jako čas ke změně. Vždy ale bělicí metodu volte tak, aby Vaše zuby nejen vybělila, ale také k nim byla šetrná. Hledat takový způsob už ale nemusíte. Obě tyto podmínky splňují naše sady SMILI. Díky nim navíc ušetříte nejen zdraví zubů, ale také čas a peníze.

Na jaře se příroda mění, a proto ho odstartujte i Vaší vlastní proměnou. Vyberte si ideální bělicí sadu z naší nabídky a získejte úsměv, po kterém už dlouho toužíte.