8 zásad pro zdravé zuby

[5 min]K udržení zdraví zubů a dásní je nezbytná důkladná každodenní péče o ústní dutinu. Naučte se dodržovat našich 8 tipů a triků, které vám zaručeně zajistí zdravé zuby i dásně a zářivě bělostný úsměv.


8_zasad_zdrave_zuby_cisteni_zubu1. Čistěte si zuby dvakrát denně

Důkladné čištění zubů dvakrát denně zabraňuje špatnému dechu, onemocnění dásní, tvorbě zubního plaku i kazu ale hlavně udržuje zuby bělejší. Když si zuby čistíte dvakrát denně, můžete díky tomu odstranit některé pigmenty z potravin a nápojů, které ještě nebyly vašimi zuby plně absorbovány. Pokud použijete bělicí sadu SMILI, můžete dát svým zubům ještě větší šanci vyhnout se zabarvení. Bělicí sadu pro bělení zubů SMILI můžete použít pro domácí čištění zubů.

Postačí vám k tomu 10 minut denně a 1 týden bělicího procesu. Nejprve si vypláchnete ústa vodou. Aplikujte bělicí gel na zuby pomocí pera, zvolíte režim bělení a přístroj si vložíte do úst. Po ukončení zvoleného režimu se přístroj automaticky vypne. Následně vyjmete přístroj z úst, opláchnete jej pod tekoucí vodou a vypláchnete si vodou i ústa.


2. Čistěte si zuby správným způsobem

Způsob, jakým používáte zubní kartáček i pastu na zuby, je stejně důležitý, jako pravidelné čištění našeho chrupu. Měli byste si dát na čas a dopřát si alespoň 2 minuty důkladného čištění jemným krouživým pohybem, který pomůže odstranit zubní plak. Důležité je čistit zuby ze všech stran a jemně masírovat dásně.


3. Používejte správný zubní kartáček

Nejlepší je použít kartáček na zuby s měkkými štětinami. Ten by vám při správném používání měl vydržet dva až tři měsíce. Po uplynutí této doby budete podle ohnutí štětin jasně vědět, že je připraven k výměně. Pokud nebudete svůj zubní kartáček pravidelně vyměňovat, vaše zuby si už správně nevyčistíte a může dojít ke poškození vašich zubů i dásní.

8_zasad_zdrave_zuby_zubni_hygiena
4. Používejte zubní nit nebo mezizubní kartáčky

Vlákno v podobě zubní nitě je stále opomíjeno. Je však velmi důležité přidat zubní nit do vaší denní ústní rutiny alespoň jednou denně. Stejnou stejně fungují i mezizubní kartáčky. Pokud do svého každodenního čištění zubů přidáte zubní nit nebo mezizubní kartáček, pomůže vám to, aby zuby vypadaly bělejší díky odstranění zubního plaku a přebytečných částeček jídla z mezer mezi zuby. Tam váš zubní kartáček nemusí vůbec dosáhnout. Navíc zamezíte i kazivosti svých zubů.



5. Používejte ústní vodu

Ústní voda je nezbytným doplňkem každodenní péče o ústní dutinu. Ústní voda vám pomůže odstranit všechny zbytky zubního plaku po čistění kartáčkem na zuby a používání zubní nitě. Také účinně zkrotí váš špatný dech. Navíc ústní voda dezinfikuje a pomáhá vyplavovat toxiny a bakterie z úst, což účinně snižuje žloutnutí zubního plaku. Vaše zuby budou opět o něco bělejší.


6. Zvyšte pravidelný příjem vody

Čistá pramenitá voda bez bublinek je ideální pro udržení čistých zubů. S každým douškem odplavuje veškeré zbytky jídla a bakterie z ústní dutiny. Fluorid ve vodě pomáhá ochránit vaše zuby proti kyselinám, které napadají vaši zubní sklovinu, a napomáhají zamezit vzniku zubního kazu.

8_zasad_zdrave_zuby_sladke_kysele
7. Omezte sladké a kyselé potraviny

Cukr se přemění v ústech na kyselinu, která pak může narušit zubní sklovinu, což vede i k zánětům. Kyselé ovoce, čaje a káva mohou opotřebovávat zubní sklovinu. Zkuste je proto omezit a používejte zubní pasty, které ničí bakterie. Zamezíte usazování plaku na zubech, který způsobuje zabarvení zubů i špatný dech.


8. Zuby používejte jen na žvýkání jídla

Nekousejte kousky ledu, nepoužívejte zuby k otvírání lahví nebo roztržení obalu. Můžete si tím způsobit trvalé poškození zubů, což může způsobit malé praskliny ve sklovině, odštípnutí nebo dokonce ulomení zubů. Zuby si chraňte a využívejte je jen ke žvýkání jídla a rozmělnění potravy.


Rada na závěr

Je důležité dodržovat důslednou a důkladnou každodenní péči o ústní dutinu, aby vaše zuby byly zdravé a vyvarovali jste se jejich citlivosti. Nepodceňujte také preventivní prohlídky u zubního lékaře. Díky nim předejdete mnoha potížím. V rámci péče o své zuby využijte i bělicí sadu pro bělení zubů SMILI, díky které si i v pohodlí vašeho domova můžete zajistit výsledky profesionálního ošetření. Šetrný bělicí gel s přírodními složkami nanášený bělicím perem má viditelné účinky už po prvním bělení. Odstraníte zubní plak, zubní kámen i skvrny, zabráníte onemocnění dásní a vaše zuby budou krásně bílé. Vybělte si své zuby do zářivého úsměvu.

Se sadou na bělení zubů SMILI můžete bezpečně a efektivně dosáhnout bělejšího úsměvu i u vás doma. Proto neváhejte a kupte si svoji sadu SMILI.