Bělení zubů a anti-aging: vraťte zpátky čas

[11min]Stárnutí je proces, který se dotýká každého z nás, a jeho důsledky se podepisují na každé části našeho těla. Náš věk proto mohou prozradit šediny nebo vrásky. Věděli jste ale, že stejně tak ho může i prozradit vzhled našich zubů?

Spousta lidí si chce udržet mladistvý vzhled co možná nejdéle a utrácí za to mnoho peněz. Snaží se zakrýt své šediny, vypnout pleť, odstranit vrásky. Jen málokdo si ale uvědomuje, že věk prozrazuje ještě jedna velmi nápadná věc – naše zuby.

O zuby je třeba se starat celý život. Pokud ale Vaše péče nebyla vždy dokonalá, nezoufejte. Existuje řešení v podobě bělení zubů.


Jak se zuby s věkem mění

Existuje hned několik přidružených potíží, které zuby v určitém věku potkají. Když se pak dají dohromady, není divu, že náš chrup vypadá starší a opotřebovanější. Co se ale se zuby přesně děje? A proč je důležité jim věnovat zvýšenou pozornost a péči?


Oslabení zubní sklovinyanti-aging_efekt_1

Jedna z věcí, která stojí za změnou vzhledu našeho úsměvu, je ztenčující se sklovina. A jak dojde k tomu, že se sklovina postupně opotřebuje? Jednoduše tak, že ačkoliv jsou naše zuby velmi odolné a vydrží toho hodně, postupně se během života sklovina obrousí a ztenčí. Na vině je působení kyselin z potravin a nápojů, úřadování bakterií a vznik nejrůznějších prasklinek.

Postupně ztenčující se sklovina má pak za následek prosvítání dentinu, který se pod ní nachází. Dentin má žlutou barvu, a proto pak zuby působí zabarveně, přesto, že si je denně čistíme. To vše lze ale zvrátit vybělením zubů.


Namáhané dásně

Zuby jsou celoživotně vystaveny působení bakterií, které je narušují. Tyto bakterie ale neškodí pouze zubům. Dovedou totiž potrápit i dásně. A jakmile jsou dásně v nepořádku, může to mít v pozdějším věku vliv na vzhled našeho úsměvu.

Zánět dásní způsobuje jejich onemocnění. Dlouhodobě zanedbaná péče tak může vést až ke ztrátě zubů.


Vysychání úst

I když Vám někdy slinění připadá na obtíž, buďte za něj rádi, protože v ústech vykonává důležitou službu. Díky slinám se totiž z úst vyplavují bakterie a riziko zubního kazu je nižší.

Bohužel spolu s věkem se produkce slin snižuje a zuby jsou tak permanentně vystaveny působení bakterií. Za vysoušení úst mohou také některé léky. Pokud v chrupu vznikne zubní kaz, zub je narušen a může měnit svou podobu. Spolu se ztenčující se sklovinou a oslabenými dásněmi se pak mění celý Váš úsměv.


Jak uchránit zuby od stárnutí

Dobrá zpráva je, že známky stárnutí zubů lze oddálit a jednotlivým problémům lze předcházet. Důležitá je ale včasná a důsledná péče. Pokud tedy chcete pro Váš chrup udělat maximum, dodržujte následující doporučení.

anti-aging_efekt_2
Čistěte si zuby 2x denně

Základem krásného úsměvu je pravidelné čištění zubů. Pokud máte zafixováno, že by se tak mělo dít dvakrát denně, máte správnou informaci. Abyste totiž ústům ulevili od bakterií, měli byste zuby pomocí kartáčku vyčistit ráno a večer.

Kartáček a pasta ale nestačí. Důležitá je také správná technika a čištění by mělo trvat zhruba dvě minuty. Zapomeňte na vše, co víte o krouživých pohybech po stranách zubů! A jak to tedy dělat správně? Kartáček přiložte ke krčku, tedy do oblasti mezi dásní a zubem v úhlu 45° a zuby čistěte pomocí malých kmitů nebo vibrací. Poté vyčistěte kousací plochu zubů.



Používejte zubní nit, ústní vodu a škrabku na jazyk


Plak se zpravidla formuje u dásní. Tudy si pak snadno najde cestu do mezizubních prostor a podílí se na tvorbě mezizubních kazů. Ty možná nemusí být na první pohled tak patrné, ale jsou velmi nebezpečné a oslabují jak dásně, tak sousední zuby.

Abyste svá ústa zbavili všech bakterií, začněte každý den používat i mezizubní kartáček. S jeho pomocí odstraníte bakterie z mezizubních prostor. Aby byla ale práce kompletní, je třeba odstranit i zbylé bakterie, které se usazují na jazyku a měkkých tkáních. Optimální je proto použít škrabku na jazyk a poté ústa ještě vypláchnout ústní vodou.


Navštěvujte pravidelně zubaře

Správná péče je velká část úspěchu, nicméně někdy se ve Vašem chrupu může formovat problém, o kterém ani nevíte. Proto nikdy nezapomínejte na pravidelné preventivní prohlídky u Vašeho dentisty.

Důležité je také zuby nechat vyčistit odborníkem. Z toho důvodu je dobré pravidelně podstupovat dentální hygienu. Pokud jste na Vašich zubech zaznamenali vznik zubního kamene, stěží jej odstraníte sami doma pomocí kartáčku.

anti-aging_efekt_3
Omezte pojídání sladkostí

Cukry jsou oblíbenou potravou bakterií. Čím více tedy konzumujete sladké nápoje a potraviny, tím pravděpodobnější je vznik zubního kazu. Lepivé cukrovinky se navíc nalepí na zuby a drží se jich až do vyčištění. To často znamená, že bakterie mohou bez problému působit na zuby celé hodiny.

Pokud neodoláte a kousek dortu si přece jen dáte, propláchněte pak ústa vodou.


Bělení zubů zvrátí projevy jejich stárnutí

Nelze se vrátit zpátky v čase a dohnat to, co jsme možná zanedbali. Jde ale úsměvu dodat to, co mu aktuálně chybí, a tím je zářivý bílý vzhled. Jak na to? Stačí si najít optimální bělicí sadu, která Vám úsměv vybělí a rozsvítí.

clanek_004
Svěřte svůj úsměv do rukou odborníků

Pamatujte, že bělení je sice velmi praktickým pomocníkem, ale ne každá metoda je pro zuby bezpečná! Pokud chcete dosáhnout mladistvého úsměvu, a přesto chrup nezatížit, rozhodněte se pro SMILI. Naše sady jsou vhodné i pro ty nejcitlivější zuby a nijak je nezatěžují. Právě naopak!

Abychom Vám mohli zaručit šetrný proces a maximální výsledky, rozhodli jsme se obrátit naši pozornost k přírodě. Ano, bělení pomocí abrazivních částic, kyselin, bělidel a jiných chemikálií je velmi rychlé a efektivní. Ale následky mohou být opravdu tragické a především nejdou vrátit zpět. Nechtějte proto bílé zuby za pár minut a dejte se cestou postupného a udržitelného bělení!



Dejte se přírodní cestou


V našich gelech jsou všechny nebezpečné látky nahrazeny přírodními složkami, které jsou k zubům šetrné a především pro tělo i chrup naprosto bezpečné. Jistě, tento bělicí proces nepřinese maximální výsledky po 15 minutách. Pokud si ale takový čas vyhradíte každý den po dobu jednoho týdne, uvidíte neuvěřitelnou změnu. A co víc, tato změna zuby nepoškodí!

Jiné, rychlé metody znehodnocují zubní sklovinu. Výsledky u těchto metod sice vidíte hned, ale pouze na chvíli. Poničený a pórovitý zub pak za chvíli vypadá opotřebovaně a zabarveně. A navíc to už nelze změnit. Neriskujte a zkuste raději SMILI.


Proč chtít zpátky svůj zářivý úsměv

Říkáte si, že vybělené zuby Váš obličej přece tak moc nezmění? Chyba! Dokáží ho změnit hned v několika aspektech.


Vypadáte přístupněji a atraktivněji

Skutečnost, že úsměv působí lépe než zamračená tvář, je všem jistě dobře známá. Nicméně jsou to mnohdy právě naše zuby, které nás od úsměvu odrazují. Pokud totiž nejsme na náš chrup pyšní, často jej schováváme. Výsledkem je tvář bez úsměvu, díky níž působíme na své okolí nepřístupně.

anti-aging_efekt_4
S úsměvem omládnete

Všimněte si, že zasmušilá tvář působí unaveně a strhaně. Pokud ale tvář zdobí úsměv, působí pak příjemněji a především velmi omládne. Smích evokuje rozvernost a energii. A právě tyto dvě věci k mládí neodmyslitelně patří!


Posilujete obličejové svaly

Zasmát se není nijak namáhavé. Nevěřili byste ale, jak taková činnost dokáže posílit Vaše obličejové svaly! K tomu, abyste tuto emoci projevili, musí Vaše tvář zapojit hned několik svalů. Ne nadarmo se smíchu říká obličejový lifting. Chcete-li ušetřit za estetické zákroky, smějte se. A věřte, že zářivě bílý chrup Vás k tomu bude vyloženě vybízet!


Prospějete své celkové vitalitě

Smích upevňuje Vaši imunitu, snižuje krevní tlak a pomáhá od stresu a úzkostí. Majitelé krásného úsměvu tak podporují nejen vitalitu obličeje, ale i celkové fyzické a psychické pohody.


Zastavte projevy stárnutí se SMILI

Stárnutí je přirozené a nejde mávnutím kouzelného proutku oddálit nebo zastavit. Naše tělo prochází díky tomuto procesu mnoha změnami. Některé tyto změny jde ale velmi snadno napravit!

Naše zuby používáme a vystavujeme zátěži každý den, a to se na nich po čase projeví. Díky SMILI se ale s těmito změnami nemusíte spokojit. Naše sady totiž Vašim zubům dokáží vrátit mladistvý a svěží vzhled. Díky zářivému úsměvu se pak spustí celá lavina dalších věcí, díky kterým Váš obličej omládne.

Dejte Vašim zubům péči, kterou si zaslouží. Vyhraďte si každý den 10-15 minut pro sebe a dopřejte si stejný nebo ještě krásnější úsměv, než jste měli kdy dřív. K tomu nepotřebujete víc, než si vybrat jednu z našich bělicích sad. Omládnout a vypadat atraktivně je skutečně snadné.