Je vhodné si čistit zuby hned po bělení?

[12min]Rozhodli jste se udělat krok vstříc krásnému úsměvu, domů Vám již dorazila bělicí sada, ale teď jste trochu bezradní? Nevíte, jak k bělicímu procesu přistoupit, jak se během něj o zuby starat a jak je to s jejich čištěním? Nezoufejte! Po přečtení našeho článku budete mít ve všem jasno!

Mít krásné zuby s sebou nese velkou řadu výhod. Vypadáte přitažlivě, přátelsky a Vašemu tělu to přináší jen samé benefity. Váš chrup ale nebude bělejší sám od sebe. Přesně z toho důvodu jste si již možná zakoupili nebo alespoň zvažujete nákup bělicího setu. A právě to mohlo ve Vaší hlavě spustit lavinu otázek: Jak dlouho mám zuby bělit? Jak se o zuby během bělení starat? A kdy je čistit?

Můžete v klidu vydechnout. Součástí balení je také podrobný návod na domácí bělení zubů, který Vám se samotným procesem pomůže. Protože ale víme, že první bělení může vyvolat obavy, vše jsme pro Vás pečlivě shrnuli.


Začínáme s bělením

Pamatujte, že proces očisty zubů nezačíná nanesením gelu a zapnutím LED přístroje. To příliš předbíháme. Zuby je totiž důležité na bělení řádně připravit. Jde Vám přeci o maximální a trvající výsledky!


Navštivte odborníky
cisteni_po_beleni_2
I když je to často těžké, tak by se nic nemělo uspěchat. Ano, můžete se na bělení vrhnout hned po tom, co bělicí sadu vybalíte z krabice. Jenže to má velké ALE. Bělení totiž nedosáhne těch nejlepších výsledků. A na vině nebude nic jiného než špatně připravený chrup.

Než začnete s bělením, navštivte nejprve dentální hygienu. Tady se postarají o precizní vyčištění Vašich zubů. I když máte pocit, že tam nedokáží nic, co byste nezvládli doma pomocí kartáčku, je to velký omyl. Technologie, které jsou v ordinacích využívány, dokáží Váš chrup důkladně zbavit všech nečistot. Mějte na paměti, že zubní kartáček nikdy nenahradí metody používané odborníky.

Máte skvěle vyčištěné zuby? Nechte si je ještě zkontrolovat u zubaře. Pokud Váš dentista nic nenajde, pak vyrazte domů a připravte se na další důležitý krok.


Popřemýšlejte nad svými zlozvyky

Jste kuřáci? Vypijete několik šálků kávy denně? Nebo si rádi ke sledování televize nalijete sklenici červeného vína? Pak si před bělením položte otázku, zda se bez těchto zlozvyků dokážete po dobu několika dní obejít.

Pokud si totiž každý den najdete několik minut pro bělení zubů, ale poté si dopřejete kávu a cigaretu, celý proces bude narušen a výsledky nikdy nebudou stoprocentní.


Důkladně si vyčistěte zuby

Dentální hygiena je za Vámi, zubař při prohlídce nic nenašel a kouření jste dali na vedlejší kolej? Výborně, můžete vybalit svou bělicí sadu. Než ale budete nanášet gel, pečlivě svá ústa na bělení připravte. Jak? Pořádně je vyčistěte.

Tento krok je opravdu důležitý a neměli byste jej podcenit. Ujistěte se, že používáte správnou techniku a důsledně se věnujte každému zubu. Převalování kartáčku v ústech zuby optimálně nepřipraví, proto si na tomto čištění dejte opravdu záležet. Vrátí se Vám to.

cisteni_po_beleni_3
Nepřeskočte žádný krok

Ačkoliv se výčet všech doporučení může zdát vyčerpávající, všechny mají své opodstatnění. Čím zodpovědněji k bělení přistoupíte, tím krásnější Vaše zuby budou.

I když se bělení návštěvou dentální hygieny a zubního lékaře trochu posune, buďte trpěliví. Jedině odborníci se postarají o to, aby byly zuby krásně čisté a zdravé.

Takový chrup je pak připraven k nanášení gelu, protože nemá v cestě žádné překážky a nerovnosti. A to se velmi pozitivně projeví na výsledku.



Pečujeme o zuby během bělicího procesu


Máte za sebou první bělicí proceduru? Výborně! Teď to stačí opakovat každý den po dobu jednoho týdne a perfektní úsměv je na světě. Pokud se tedy ve zbylém čase budete o zuby správně starat!


Vyhněte se zbytečnému zabarvení chrupu

Bělení zubů může přinést maximální výsledky pouze tehdy, když o něj budete v průběhu řádně pečovat. To znamená, že byste se měli vyhnout pigmentovaným potravinám a kouření po celou dobu bělení.

Přijde Vám, že snad každá potravina může přispět k obarvení chrupu a nevíte proto, jak na správný jídelníček? Je to jednoduché. Mezi protivníky bílých zubů patří: tmavé nápoje, červená řepa, kukuřice, kari, čokoláda nebo rajčata. Pořád trochu tápete? My ve SMILI razíme doporučení, že to, co jde obtížně vyprat z bílého trička, půjde obtížně odstranit z bílých zubů! Proto si dávejte pozor i na rtěnku.

cisteni_po_beleni_4
Držte bílou dietu

A co je tedy ke konzumaci vhodné? Všechny potraviny, které spadají do tzv. bílé diety. Ta je postavená na takovém jídelníčku, který neobsahuje žádné barevné potraviny. Najdete zde vodu, mléko, těstoviny, rýži, brambory, mléčné výrobky a bílé maso.


Nezapomínejte na poctivé čištění

Kromě změn v jídelníčku nezapomínejte pokračovat ve správném čištění. Důležité je věnovat chrupu pozornost každý den. Čistěte si zuby alespoň dvakrát denně, nejlépe však po každém jídle. Dejte si záležet na správné technice a nikdy si nečistěte zuby dříve než 30 minut po jídle (zuby jsou citlivé). Nezůstaňte jen u kartáčku. Postarejte se také o mezizubní prostory pomocí zubní niti a mezizubního kartáčku.


Můžu si čistit zuby bezprostředně po bělení?

A teď se dostáváme k velmi důležité otázce. Po celou dobu hovoříme o čištění zubů a jeho důležitosti a četnosti. Jak je to ale s čištěním bezprostředně poté, co z úst vyjmete LED přístroj?

Ať už jste slyšeli cokoliv, pamatujte, že není vhodné zuby čistit ihned po dokončení bělení. Zuby mohou být po bělicím procesu citlivější než obvykle. Abyste se vyhnuli případnému podráždění, vyčkejte alespoň pár hodin po bělení. Pokud se do čištění pustíte dříve, čistěte zuby jemně a citlivě. Na kartáček netlačte.

A jak by měla vypadat péče bezprostředně po tom, co bělení skočí a Vy z úst vyjmete LED přístroj? Velmi jednoduše – ústa pouze vypláchněte vodou!


Základní tipy na péči po bělení

Týden utekl jako voda a Vy jste po celou dobu dbali všech doporučení? Gratulujeme, můžete si užívat výstavní úsměv! Aby to tak ale zůstalo a vzhled Vašich zubů se zase brzy nezměnil, je důležité v péči nepolevit.


Setrvejte v důsledné péči

Pro maximalizování výsledků a jejich udržení pokračujte ve všech dosavadních doporučeních. A jak dlouho? Nejlépe 2-7 dnů. Zdržte se kouření a konzumace pigmentovaných potravin. Kromě toho chrup stále udržujte pravidelnou a důslednou hygienou.

cisteni_po_beleni_5
Jak si udržet krásný úsměv co nejdéle?

Tak, jako se s dokonalým líčením nevydáte do sněhové bouře, stejně tak byste neměli po bělení spadnout do své klasické rutiny v otázce stravovacích návyků. Čím více budete o svůj vybělený chrup dbát, tím déle se Vám podaří udržet jeho svěží vzhled a oddálit další bělicí proces.

Čokoládové dorty, černý čaj, kouření, to vše zkrátí trvání bělicích výsledků. Proto pamatujte, že čím více změníte své návyky, tím déle budou Vaše zuby dokonalé.


Bělení v 7 krocích

Pouštíte se do bělení až v následujících dnech? A po přečtení všech doporučení byste si ještě rádi připomenuli, jak na samotný proces? Všechna poučení najdete v návodu, který je součástí každé bělicí sady, kterou si u nás objednáte. Opakování je ale matka moudrosti, a tak jsme Vám bělení shrnuli od začátku do konce v 7 snadných krocích:

  1. Vypláchněte si ústa vodou.

  2. Pomocí bělicích per naneste gel rovnoměrně na všechny zuby. Při aplikaci buďte pečliví a vyhněte se rtům a dásním.

  3. Zapněte přístroj s LED světlem. Pokud se rozhodnete pro intenzivní bělení, zmáčkněte tlačítko jednou – objeví se modré světlo. Zvolíte-li šetrné bělení, stiskněte tlačítko dvakrát – přístroj bude svítit červenomodře.

  4. Jakmile přístroj svítí, vložte náustek do Vašich úst a lehce zkousněte.

  5. Počkejte než proces skončí. V případě intenzivního bělení se jedná o 15 minut, u šetrného procesu vyčkejte 10 minut.

  6. Vytáhněte náustek a opláchněte jej pod tekoucí vodou.

  7. Vypláchněte si ústa vodou.



Bělení se SMILI je bezpečné a bezbolestné

Tak, jako by Vám mělo záležet na vzhledu Vašeho úsměvu, stejně tak by Vám mělo záležet na výběru vhodné bělicí metody. I když máte pocit, že jediný zásadní rozdíl je mezi profesionálním a domácím bělením, není tomu tak. Možnosti domácího bělení jsou velmi široké a dají se rozdělit na více a méně bezpečné.

Když jsme vyvíjeli naše bělicí sady, měli jsme na paměti hned dvě věci:


1. Snadná aplikace 

Víme, že aplikace gelu pomocí injekcí nebo pásků je náročná a několik prvních procedur může skončit fiaskem. Chtěli jsme, aby už první aplikace byla jednoduchá a nanesení gelu snadné. Proto jej dodáváme v perech, díky kterým se dostanete do každého záhybu.


2. Neinvazivní, šetrné složení zaručující skvělé výsledky 

K čemu by ale byla snadná aplikace, kdybychom se nemohli postavit za 100% složení výrobku? Pro nás by to ztrácelo smysl. Proto jsme hledali takové přírodní složky, které dokáží citlivě bělit. A našli jsme je.

U nás nenajdete agresivní bělidla. Síla našich gelů totiž spoléhá na sílu přírody. Výsledky sice neuvidíte za den. O to déle si je pak ale dokážete udržet a Vaše zuby neutrpí bolestivý zásah chemie.

jak-se-starat-o-vybelene-zuby_smili

Vyberte si ideální bělicí sadu

Pokud Vám na Vašich zubech záleží, pečlivě se o ně starejte. A to nejen čištěním a návštěvami specialistů. Dbejte o jejich zdraví i při výběru bělicí techniky. Abychom Vám to usnadnili, připravili jsme si ideální bělicí sadu pro každého!

V naší nabídce najdete bělicí sety pro více i méně zabarvené zuby, sety pro začátečníky nebo dvojice. Pokud už nějakou sadu vlastníte, stačí si po čase dokoupit pouze náhradní náplně. Bělení se SMILI je zkrátka pro každého.

Pokud jste se pro bělení rozhodli až teď, nečekejte a vyberte si jednu z našich bělicích sad. Když dodržíte naše doporučení, budete z výsledků ohromeni!