Tipy, jak si maximálně užít léto

[12min]Léto není jen dovolená u moře. Pokud jste si tedy letos žádnou nenaplánovali, nevěšte hlavu. Existuje totiž spousta věcí, které k létu patří úplně stejně, nejsou přitom tolik nákladné a zvládnete je podniknout tady u nás, v Česku.

S příchodem nového ročního období má každý velké plány. Jenže čas pak utíká a plány se často nestihnou zrealizovat. Letošní léto to ale udělejte jinak. Užijte si své volné dny, změňte svou pracovní rutinu a dostaňte do svého života nové návyky, jako je třeba bělení zubů nebo pravidelné pití čisté vody. Udělejte zkrátka krok ke změně!



Proč se v létě pustit do bělení zubů
tipy_jak_si_uzit_leto_1
Možná Vás zarazilo, že by bělení zubů mělo být jednou z letních aktivit. Není na tom ale nic zvláštního. Léto je spojené s pojídáním ovoce, grilováním a popíjením nejrůznějších limonád. A všechny tyto dobroty dokáží negativně ovlivnit Váš úsměv.

Pokud si tedy z léta chcete odnášet jen krásné vzpomínky, a ne zažloutlý chrup, je třeba mu v létě věnovat více pozornosti. Aby Vás to ale nestálo příliš mnoho času a peněz, je dobré si pořídit sadu pro domácí bělení.

Bělicí proceduru si však můžete nechat na večery u televize. Teď se ale podívejme, čím vším můžete letní dny zaplnit, aby byly nezapomenutelné!



Aktivity pro letní dny

Jestli si chcete toto léto užít na maximum, je dobré si sestavit seznam věcí, které chcete za léto stihnout. Jestli nevíte, co všechno byste na něj měli dát, přinášíme Vám pár tipů.


Přespěte pod stanem

Že máte rádi své pohodlí a do spacáku by Vás nikdo nedostal? Velká chyba. Stanování a kempování obecně mají totiž své kouzlo. V dnešní době je navíc k dostání velmi kvalitní a pohodlné vybavení, které se rozhodně liší od toho, co jste s sebou vozili na dovolené v dětství.

Najděte si nějaký příjemný kemp a dejte stanování šanci. Uvidíte, že s partou přátel si vytvoříte jedinečné vzpomínky, které Vám už nikdo nevezme.


Jeďte na výlet vlakem

Auto představuje komfort, ale nekonečné dálnice začnou být po čase nudné pro řidiče i ostatní pasažéry. Pokud chcete své cestování oživit, zkuste cestovat vlakem! Vlak je pohodlný a můžete se jím dostat kamkoliv po Evropě. Lůžkové vozy Vám navíc umožní cestovat i přes noc. Sežeňte tedy pár přátel, kupte si mezinárodní jízdenky a dobrodružství může začít!


Vytvořte si fotoalbum

Doba chytrých telefonů zcela vytlačila klasická fotoalba. Vše dnes máme uloženo v naší virtuální galerii. V záplavě duplicitních snímků a zbytečných záběrů ale často zapadnou cenné vzpomínky. Proto během léta každé tři dny nahlédněte do galerie a uložte si do zvláštního alba 1-2 fotografie. Na konci léta je nechte všechny vyvolat a vytvořte si klasické fotoalbum nebo vzpomínkový deník.

tipy_jak_si_uzit_leto_2
Udělejte táborák

Opékání a posezení s přáteli k létu patří stejně jako slunce. Proto nezapomeňte alespoň jednou udělat táborák a opečte si něco přímo na ohni. A nemyslíme tím grilování, ale skutečný oheň, klacky a špekáčky.




Navštivte zoo

Podívat se na zvířata a dozvědět se o nich něco nového je vždy skvělý nápad. Pokud jste v nějaké zoologické zahradě už dlouho nebyli, pak je čas vyrazit. Abyste si ale mohli odnést maximální zážitek, je lepší ji navštívit v chladnějším dni, po ránu a především během týdne. Vyhnete se tak zástupům lidí, kteří mohou hezký zážitek trochu narušit.


Na den odložte telefon

K tomu, abyste zažili letní den tak trochu jinak, není třeba velkého plánování. Jakýkoliv den totiž může být zcela výjimečný už jen tím, že necháte telefon doma. Dohodněte se s přáteli a dejte si den offline. Zajděte si na procházku, oběd nebo večer něco ugrilujte. Uvidíte, že čas bez telefonů Vaše setkání naprosto změní.


Vyrazte na roadtrip po Česku

Není třeba navštěvovat exotické destinace, abyste nasbírali kupu zážitků. Stačí jen vzít auto a vyrazit na roadtrip po naší zemi. Existuje mnoho míst, která teprve čekají, až je někdo objeví a ani Česko není výjimkou. Takový výlet pak klidně můžete spojit se stanováním nebo návštěvou hradů, zámků či přírodních památek.


Navštivte festival pod širým nebem

Celý rok se musíme těsnat v uzavřených prostorách. Proto je nejvyšší čas, abyste využili příznivého počasí. Navštívit můžete nejen hudební, ale také filmový, divadelní nebo gastronomický festival.

tipy_jak_si_uzit_leto_3
Naplánujte piknik

Máte nějaké oblíbené místo v přírodě, kde se vždy cítíte dobře? Uspořádejte na něm nebo v jeho okolí piknik. Pokud takové místo nemáte, skvěle Vám poslouží také městský park. A když budete mít tu možnost, neváhejte takový piknik spojit s návštěvou letního kina. Užít si film pod širým nebem je skvělým zážitkem. A když k tomu všemu budete obklopeni přáteli, rozhodně to bude jeden z těch letních dnů, na který budete ještě dlouho vzpomínat.


Udělejte si výlet do hor

Města v létě pulzují životem a lákají na nejrůznější události. Ty je dozajista skvělé navštívit, nicméně najděte si také dostatek času pro relax v přírodě. Skvělým místem pro regeneraci a nabrání nových sil jsou hory.

Návštěva hor nemusí být pouze adrenalinovou činností. Pokud nejste fanoušci horolezectví nebo náročných výšlapů, můžete navštívit třeba Šumavu a vyrazit na několikadenní túru. Tamní nocležiště Vám umožní přespat každou noc na jiném místě a na několik dní si úplně odpočinout od městského shonu.



I pracovní dny mohou být hezčí

Léto by se svou pozitivní energií nemělo promítnout jen do Vašich volných dnů, ale také do těch pracovních. Proto zkuste do svého letního pracovního režimu zařadit drobné změny, díky kterým si letní atmosféru budete moci užívat i za pracovním stolem. Pokud máte tu možnost, vyzkoušejte nějaký z našich následujících tipů:


Přivstaňte si

V zimě se vstává opravdu těžko. Venku je mokro, zima a slunce v nedohlednu. V létě je to ale jednodušší. Zkuste tedy vstát aspoň párkrát do týdne dříve. A z jakého důvodu? Máme pro Vás hned dva!

Pokud Vám to Vaše zaměstnání umožňuje, můžete jít do práce dříve a dříve i skončit. Díky tomu získáte volné odpoledne, které můžete využít k procházce, plavání, sportu nebo posezení s přáteli. Jestliže máte pevnou pracovní dobu, můžete tento čas využít aktivně. Do svého ranního rozvrhu pak totiž snadno zařadíte běh nebo návštěvu fitka.

Že rannímu sportu neholdujete? Nevadí! Kousek cesty do práce se projděte, kupte si dobrou kávu a užívejte si plynulý start nového dne! Pokud si ale chcete těch pár ranních minut navíc užít v pohodlí domova, můžete je využít k získání zářivého úsměvu. K bělení totiž postačí už pouhých 10 minut každé ráno a za pár dní uvidíte výsledky.

tipy_jak_si_uzit_leto_4
Udělejte si letní playlist

Letní atmosféru si můžete do práce přinést i prostřednictvím hudby. Pokud máte tu možnost, nachystejte si tedy do sluchátek mix oblíbených letních hitů a nechte se při práci unášet na vlnách tepla a slunce.




Změňte jídelníček

Panující horka dokáží člověka při práci doslova zničit. Proto je třeba o své tělo dobře pečovat. Nezapomeňte proto na pitný režim a odlehčený jídelníček. Pokud Vám příliš nechutná čistá voda, můžete ji ozvláštnit sezónním ovocem a bylinkami. V případě jídla doporučujeme pokrmy snadné na trávení. Ideální jsou tak saláty s kuřecím masem nebo sýrem.


Ukliďte si

Tak, jako v létě přirozeně odlehčíme to, co jíme a jak se oblékáme, je dobré provzdušnit i své okolí. Najděte si proto čas a ukliďte si svůj pracovní stůl a prostor kolem něj. Protřiďte vše, co skladujete a shromažďujete a obklopte se věcmi, které máte rádi. Pokud pojedete na dovolenou, přidejte si na stůl rámeček s fotkou místa, kam plánujete vyrazit. Při každém pohledu se tak budete mít na co těšit.


Vyvětrejte letní šaty

Nakupujete spoustu oblečení a nemáte v létě dostatek času, abyste se v něm mohli někde ukázat? Pokud nemáte předepsanou uniformu, vezměte si svůj nový outfit do práce. Když se budete cítit dobře, celý den pak bude příjemnější.



S jakými letními aktivitami se dá pokračovat i na podzim

Pamatujte, že s koncem léta by neměl odejít také Váš elán. Na podzim už se sice jen těžko budete oddávat piknikům a letním kinům, stále ale zůstává celá řada aktivit, které můžete podnikat.

Berte léto jako období, kdy můžete restartovat svůj život. Na podzim tedy pokračujte ve zdravějším jídelníčku, dopřávejte si nadále pohyb v přírodě a objevujte nová místa. Pokud během léta nestihnete vyrazit do zoo, klidně si tento bod splňte na podzim. Zvířata budou aktivnější a zoo klidnější a prázdnější.

Kromě toho pokračujte i v péči o sebe. Dopřávejte si i nadále sezónní ovoce a zeleninu, běhejte nebo cvičte a nezapomeňte rozzářit i Vaši tvář se SMILI.



Bělicí sady SMILI zajistí zářivý úsměv po celý rok
cervene-vino-skvrny-na-zubech_7
Užívat si léto na maximum je důležité. Když si ale užíváme, často se nehlídáme a děláme prostě to, co nás baví. To se pak může podepsat na našem úsměvu.

Ledový čaj, ovoce a grilovací omáčky mohou zcela změnit odstín Vašich zubů. Proto si pro letní dny vyberte za svého společníka bělicí sady SMILI. Ty Vám pomohou s krásným a zdravým vzhledem Vašeho chrupu a současně mu nabídnou šetrnou přírodní péči.

Bělení s námi je rychlé, nebolí a je určeno i pro citlivý chrup. Získáte zářivě bílý úsměv i bez zbytečné chemie a nepotřebujete víc než 10 minut denně. Proto si vyberte jednu z našich bělicích sad a udělejte tak první krok vstříc krásnému úsměvu.