5 tipů pro perfektní úsměv

[12min]Podle Charlie Chaplina je každý den bez smíchu promarněným dnem. Někdy se ale úsměvům bráníme, protože nejsme pyšní na náš chrup a snažíme se ho schovávat. Přitom stačí tak málo, aby byly naše zuby krásné a my je mohli sebevědomě ukázat celému okolí. Pokud chcete toto tajemství krásného úsměvu poznat, zůstaňte s námi!

Spolu s věkem prochází naše zuby četnými změnami a není na tom nic zvláštního. Jsou namáhány každý den a mnohdy nemají dostatek prostoru pro regeneraci. Náš chrup se tak mění a neodpovídá našim představám. To často vede k tomu, že své zuby skrýváme a rozdáváme méně úsměvů. To ale není správné!

Úsměv totiž dokáže změnit naše celkové rozpoložení. Působíme díky němu otevřeněji, spokojeněji a dobíjí nás hormony štěstí. Má vliv na naše okolí a hodně toho o nás vypovídá.

Pokud tedy nemáte úsměv jako z reklamy nebo se bojíte, že takový nezůstane navždy, přinášíme Vám 5 tipů, jak si takový úsměv udržet nebo navrátit. A není potřeba utrácet velké sumy peněz. Stačí jen péče, důslednost a správná forma bělení.


Tip č. 1: Zvolte optimální péči a produkty

Aby byl Váš úsměv krásný, postačí mnohdy jen zdokonalit dosavadní péči o chrup. Mnoho lidí při čištění zubů příliš nedbá na vhodnou techniku a pravidelně tak vynechává některá místa nebo je čistí neefektivně.

perfektni_usmev_1
Pokud se důkladně nevěnujete každému místu, na zubech se ukládá plak, který se po krátké době změní v nevzhledný zubní kámen. A všude úřadující bakterie se podílí na tvorbě zubního kazu. Chcete-li udržet zuby čisté a bez problémů, zvolte si kvalitní kartáček a začněte tím, že každému zubu pravidelně věnujete potřebnou pozornost.

Jakmile budete mít hotovo, nezapomeňte vyčistit i mezizubní prostory. Jen tak budete mít jistotu, že jste zbytky jídla odstranili důsledně a Vaše zuby jsou uchráněny od nájezdů bakterií a mají prostor pro odpočinek.



Používejte pasty s fluoridem


Fluorid je nepostradatelným pomocníkem v péči o chrup. Posiluje totiž zubní sklovinu a pomáhá zubům snáze odolávat zubnímu kazu. Takové zubní pasty běžně seženete v drogérii. Pokud jste na kazy citlivější, pak se poraďte se svým zubním lékařem, který Vám může doporučit pastu s vyšším obsahem fluoridu.

U dětí ale buďte obezřetní. Dětské zubní pasty jsou často ochucené a děti mají tendence je polykat. Pokud taková pasta obsahuje fluorid, dítě ho má pak v těle větší než potřebné množství a může to vést k takzvané fluoróze. Ta se v pozdějším věku projevuje bílými fleky na zubech.


Tip č. 2: Chraňte zuby před zlozvyky a změňte stravovací návyky

Než si řekneme, jaké potraviny zubům škodí a jak jejich dopady eliminovat, řekněme si, jak zubům škodí běžné zlozvyky, které mnohdy nevnímáte.

Když se potřebujete dostat do nějakého obalu nebo sundat visačku z nového trička, často není čas na hledání nůžek. Mnoho lidí tak použije první nástroj, který je po ruce – a tím jsou dost často zuby!

I když se může zdát, že jim to neškodí, detailní prohlídka by Vás přesvědčila o opaku. Na první pohled to sice není patrné, ale při takovémto zacházení mohou zuby povrchově praskat, může docházet k malým odštěpům nebo poškození dásní. Jakmile je jednou povrch zubu poškozen, může to vést k budoucí zkáze. Proto si vždy najděte minutku času a na otevírání věcí si najděte otvírák nebo nůžky.


Upravte své stravovací návyky

Cukry a kyseliny jsou hlavními protivníky krásného úsměvu. O co hůř, vyhnout se jim je často nemožné. Je dobré začít eliminací sladkostí a slaných pochoutek. Ty sice na první pohled působí bezpečně, ale zuby ohrožují zcela stejně. Současně zkuste upustit od slazených a pigmentovaných nápojů, které zuby ohrožují a zabarvují. Pokud takový krok učiníte, ulehčíte nejen zubům, ale celému tělu.

Že se snažíte, ale jídelníček příliš změnit nedovedete? Zkuste alespoň upravit Vaše návyky:perfektni_usmev_2

  • Nepijte slazené nápoje celý den, ale s určitým rozestupem. Dáte tak zubům prostor k odpočinku a nebudou pod palbou cukrů trpět celý den.

  • Pokud konzumujete sladké nebo kyselé potraviny, nečistěte si zuby ihned po jejich konzumaci. Sklovina je citlivá a může dojít k jejímu poškození. Vyčkejte proto zhruba hodinu.

  • Po každém jídle si dopřejte sklenici vody. Tím odstraníte zbytky jídla a zamezíte tvorbě plaku.

  • Zařaďte do jídelníčků více „bílých potravin“, jako je rýže, voda, mléko, jogurty nebo těstoviny. Díky nízké pigmentaci se nepodílí na nevzhledném zabarvování Vašich zubů.


Tip č. 3: Pořiďte si kvalitní bělicí sadu


Pokud jsou Vaše zuby žluté a zlepšení péče nepomáhá, sáhněte po velmi efektivním řešení, kterým je bělení zubů. Takové bělení na sebe bere mnoho podob a některé metody mohou zuby sice bělit, ale současně je poškozovat. Pokud chcete mít jistotu, že bělení zubům neuškodí, ale naopak jim prospěje, pak doporučujeme bělicí sady SMILI.


Dbejte na složení bělicích přípravků

Kvalitní forma bělení by nikdy neměla obsahovat peroxid nebo jiné nešetrné chemikálie. Efektu by měla docílit za pomoci přírodních látek. Jedině tak totiž dokáže rozzářit úsměv a současně nepoškodit dásně a zubní sklovinu.

SMILI na tyto zásady dbá, a proto přichází s bělicími sety, které nejenže obsahují vysoký podíl přírodních složek, ale také nabízí dvě možnosti bělicího procesu, kdy jeden je intenzivní a druhý určen pro citlivé zuby.

V balení najdete pera s šetrným gelem, který snadno nanesete do všech míst. Přístroj s LED světlem pak zajistí zbytek procesu. Sami se rozhodnete, zda bude procedura trvat 15 minut (intenzivní bělení) nebo 10 minut (šetrné bělení).

Jednotlivé sady se pak liší množstvím gelu, který zajistí jednu nebo více týdenních procedur. Záleží tedy na Vás, jak moc jsou Vaše zuby zabarvené. Pokud začínáte, určitě zkuste startovací sadu a uvidíte, jak snadno se Váš úsměv může stát neodolatelným!


Tip č. 4: Zatočte s nepříjemným dechem

Úsměv by měl být příjemný z dálky, ale i z blízka. Toho docílíte pouze tehdy, když budete mít svěží dech. Aby tomu tak mohlo být, musíte dbát na správnou péči o celou ústní dutinu.

perfektni_usmev_3
Nepříjemný dech způsobují bakterie, které se vyskytují ve Vašich ústech a i pravidelné čištění nemusí k jejich odstranění stačit. Je totiž potřeba rozšířit péči a věnovat pozornost celým ústům.

Bakterie se často drží na dásních, vnitřní straně tváří nebo na povrchu jazyka. Abyste je odstranili, je dobré si pořídit škrabku na jazyk a ústní vodu. Jen komplexní péčí o ústa odstraníte všechny nezvané hosty, kteří tento zápach způsobují.




Vzdejte se kouření a aromatických potravin


Pokud se o svá ústa staráte, jak máte, může se zápach objevovat z několika dalších důvodů. Jedním z nich může být konzumace alkoholu, kávy nebo kouření. Tyto zlozvyky způsobují přetrvávající zápach z úst, ale také zuby zabarvují. Je tedy dobré je při nejmenším eliminovat.

Stejně tak mohou Váš dech ovlivnit aromatické potraviny a koření. Proto se vždy ujistěte, že po jejich konzumaci věnujete ústům potřebnou péči.


Řešte dlouhodobé problémy

Pokud je Vaše péče precizní a vyhýbáte se kouření i konzumaci aromatických věcí, pak se možná potýkáte s rozsáhlejším problémem. Tím může být zánět nebo onemocnění dásní, zubní kaz nebo problém v nějaké z částí Vašeho trávicího ústrojí.

V takovém případě je vždy vhodné konzultovat celý problém s odborníkem, čímž se dostáváme k poslednímu tipu na krásný úsměv.


Tip č. 5: Pravidelně navštěvujte zubní specialisty
perfektni_usmev_4
Mnoho nepřátel krásného úsměvu nevzniká ze dne na den, ale je výsledkem dlouhodobě zanedbané nebo nedokonalé péče. Žádný učený z nebe nespadl, a proto je naprosto přirozené požádat o radu se správnou péčí odborníka.

Díky pravidelným prohlídkám u zubaře můžete mnoho obtíží podchytit včas. Díky tomu může být náprava velmi snadná, nenákladná a nemusí mít dlouhodobý dopad na vzhled Vašeho chrupu. Pokud Vás trápí zápach z úst, dentista Vám může pomoci s nápravou nebo odhalením příčin. Pamatujte, že nikdy není pozdě a mít krásný úsměv bez vad na kráse je opravdu snadné.

Kromě zubaře zvažte také pravidelné návštěvy dentální hygieny, která zajistí hloubkové čištění Vašeho chrupu a pomůže Vám od zubního kamene, který sami neodstraníte.


Začněte s proměnou svého úsměvu ještě dnes

Lidé si úsměvu ostatních všímají. Všímají si i toho, když někdo svůj úsměv ukázat nechce. Nebuďte jedním z těch, kdo svůj úsměv schovává, ale ten, kdo na něj může být pyšný.

Krásné zuby nejsou jen výsledkem nejrůznějších nákladných operací a technik. Mohou je mít všichni, kteří se pro ně rozhodnou. Začít se dá něčím tak snadným, jako je pravidelná a poctivá péče, kterou zvládnete v pohodlí domova. Tam můžete zvládnout i velmi efektivní bělení, které Vašim zubům dodá podmanivou zářivost a Vám příjemné sebevědomí.

Znovuobjevení krásy Vašich zubů může začít ještě dnes. Stačí si pouze vybrat ideální bělicí set a už za týden můžete vidět změny. Pokud si na tuto cestu chcete vybrat vysoce kvalitní, šetrné a cenově dostupné sady, obraťte se na SMILI. Až si zvolíte ideální sadu na míru Vašich potřeb, můžete si užít hned celou řadu dalších benefitů.


SMILI: Cesta ke krásnému úsměvuvyzivove_doplnky_5

Bělení není pouze o výsledném efektu, ale také o cestě k němu. A v tomto případě zkrátka není důvod, proč říct SMILI sadám ne. Proto jsme pro Vás všechny benefity na závěr shrnuli:

  • Nanášení gelu je praktické a dostanete se i do hůře dostupných míst.

  • Bělicí gely obsahují vysoký podíl přírodních látek a žádné chemikálie.

  • Nemusíte pokaždé kupovat novou sadu, k dostání jsou i náhradní náplně.

  • Gely jsou vhodné i pro ty nejcitlivější zuby.

  • Sady nejsou testovány na zvířatech a mají výhradně veganské složení.

  • Získáte profesionální péči za dostupnou cenu.