Ranní rutina aneb Jak začít nový den

[12min]Říká se, že každé ráno se začíná psát nová kapitola našeho života. To, jaké si ho uděláme, ovlivní celý zbytek našeho dne. Proto je třeba si tento start do nového dne udělat příjemný a pozitivní. Ale jak na to?

Někdo má rána rád a budí se proto dobře naladěn. Jiní ale se vstáváním a novým startem dne dost bojují. Aby mohlo být každé probuzení příjemné, je třeba se na rána těšit. Jak ale ráno proměnit v příjemnou a jedinečnou část dne?

Každý má rád jiné aktivity a je jinak nastaven. Nejde tedy říct, že existuje jeden univerzální návod na dokonalý začátek dne. Existuje ale několik osvědčených aktivit, které Vám dokáží s rozjezdem pomoci. I když byste to možná nečekali, patří mezi ně i takové záležitosti, jako je čtení, bělení zubů nebo větrání. Abyste ale pochopili, jak je do každého rána zapojit, přinášíme Vám konkrétní nápady na skvělou ranní rutinu.


smili_ranni_rutina_1
Vstávejte každý den ve stejný čas

Základem harmonie je řád. Ten by měl panovat i v takových věcech, jako je ranní vstávání. Ne vždy to samozřejmě jde. Ale pokud je to alespoň trochu možné, nastavte si budík na stejný čas. A záměrně říkáme budík, nikoliv telefon!

Zkuste změnit skutečnost, že to první, co ráno vidíte a slyšíte, je Váš mobilní telefon. Vraťte se v čase trochu zpět a pořiďte si klasický budík. A na jaký čas jej nastavit? To už záleží na Vás. Pamatujte ale, že je lepší jít raději spát dříve a o to dříve také vstát. Kromě toho si také na spánek vymezte dostatek času. Názory na optimální délku spánku se sice různí, nicméně důležité je poslouchat své tělo a současně mu dopřávat pravidelnost.



Udělejte si plnohodnotný čas pro sebe

Kvalitní ráno ale nekončí vstáváním, pokud po něm máte jen pět minut než opustíte byt. Důležité je vstávat tak, abyste si vyhradili dostatek času pro sebe. I když máte pocit, že každá minuta spánku navíc se dá vyvážit zlatem, není to tak. Jakmile totiž pravidelně posouváte budík, a pak v rychlosti a zmatku opouštíte byt, je to pro Vás a Vaše celkové rozpoložení mnohem horší. A to má pak vliv na průběh celého dne.

Proto si najděte aktivity, které máte rádi, popřemýšlejte, kolik času na ně potřebujete, a nebojte se přidat ještě nějakých pár minut navíc. Jedině tak si můžete být jistí, že ráno začne klidně a bude pevným základem pro celý den.


smili_ranni_rutina_2
Zapomeňte na mobil a další elektroniku

Probudili jste se se zazvoněním budíku, už už se chystáte vstávat, ale pak najednou berete do ruky telefon a díváte se, co je na sociálních sítích nového? Chyba! Poté, co se probudíte rovnou vyskočte z postele.

Pokud je pro Vás telefon moc velkým pokušením, neberte si ho na noc s sebou do ložnice. Současné studie totiž ukazují na skutečnost, že sledování sociálních sítí vede k úzkosti a depresím. Může za to fakt, že prezentují zkreslený svět, díky kterému máte pocit, že lidé kolem Vás vedou šťastnější životy než Vy sami. A tímto přece den začínat nechcete!




Vyvětrejte a vpusťte do bytu slunce

Než Vaše kroky povedou do koupelny, nezapomeňte rozestřít závěsy a vpustit do místnosti čerstvý vzduch. Kyslík má blahodárný vliv na Vaše tělo a činnost Vašeho mozku. Pokud máte to štěstí a sluneční paprsky si najdou cestu k Vám domů, bude vstávání ještě snadnější!


smili_ranni_rutina_3
Vyčistěte si zuby

Zdraví chrupu je velmi důležité. A abychom jeho vitalitu podpořili, je třeba o něj pečovat, a to pravidelně! Začněte tedy každé ráno tím, že si řádně vyčistíte zuby. Použijte k tomu měkký zubní kartáček s malou hlavicí a soustřeďte se na každý zub.

Příjemný pocit v ústech Vám také dopomůže k příjemnému rannímu rozpoložení. Navíc si tuto rutinu plně zautomatizujete a vyvarujete se kazů nebo onemocnění dásní. Tento rituál nezapomeňte zařadit i do Vaší večerní rutiny. Zuby je totiž třeba čistit alespoň dvakrát denně, ale o tom se dozvíte více v našem článku Proč si čistit zuby dvakrát denně?



Rozzařte Váš chrup

Nastartovat den s úsměvem je to nejlepší, co můžete udělat. Jen těžko Vám ale bude do smíchu, pokud nebudete chtít světu ukázat svůj chrup. Přitom mít zářivý úsměv je opravdu jednoduché. Je proto ideální ho zařadit do své ranní rutiny.

Bělení se SMILI Vám zabere 10 nebo 15 minut v závislosti na tom, zda zvolíte intenzivní nebo šetrné bělení. V této chvíli se pak můžete věnovat jakékoliv odpočinkové činnosti, protože bělit můžete v pohodlí Vaší sedačky. Náš bělicí přístroj totiž obstará celé bělení a Vy si zatím můžete v klidu přečíst kapitolu rozečtené knihy nebo oblíbeného časopisu.

Když se budete věnovat svému chrupu pravidelně každé ráno, už brzy se promění Váš celkový vzhled a každá investovaná minuta se Vám vrátí v podobě většího sebevědomí a chuti se usmívat.


smili_ranni_rutina_4
Zacvičte si nebo meditujte

Ranní cvičení Vám pomůže rozproudit krev, nakopnout metabolismus a postupně uvolnit hormony štěstí. Záleží jen na Vás, čemu dáváte přednost. Někdo si rád zaběhá, někdo rád posiluje, někdo zase preferuje jógu a meditaci. Ať už máte rádi cokoliv, aktivní chvilkou skvěle nastartujete svůj den.

Těmito aktivitami získáte dostatek času sami se sebou, kdy si můžete urovnat myšlenky a připravit se na nadcházející den. Tím si vyčistíte hlavu a připravíte se na rušný a hektický čas, a to jak mentálně, tak i fyzicky. Proto, abyste si zacvičili, není třeba opouštět dům. Právě naopak. Cvičením doma ušetříte spoustu času a nenabouráte si tak svůj ranní klid.

Jakmile docvičíte, dejte si vlažnou nebo studenou sprchu. Ta bude přesně tím dalším příjemným nakopnutím, které hledáte.



Dopřejte si vyváženou snídani

Snídaně je základ dne, takže na ni nezapomínejte. Dopřejte si sklenici vody nebo šálek čaje a nachystejte si větší nebo menší jídlo. Můžete si dát ovesnou kaši, ovoce nebo třeba anglickou snídani. Je třeba si uložit dostatek energie na další okamžiky, které s sebou den přinese.


smili_ranni_rutina_5
Naplánujte si den a najděte si, na co se těšit

Během toho, co si budete vychutnávat snídani, neberte do ruky telefon. Naopak využijte čas a v klidu si naplánujte, jak bude Váš den probíhat. Můžete si srovnat úkoly a plány, rozhodnout se, jak si zorganizujete další části dne, a najít si něco, na co se budete těšit.

I když to může znít banálně, vytváření plánů je velmi důležité. Pomůže Vám to s lepší organizací času a celkově získáte výhled na celý den. Když se probudíte a rovnou pospícháte do práce, může Vás to špatně naladit. Když si ale najdete něco, na co se během dne nebo na jeho konci těšit, hned budou Vaše rána příjemnější.



Zpestřete si ráno malou změnou

Ráno by mělo mít svůj řád a stát se pevným bodem v jinak rozbouřeném dni. Nebojte se ale udělat krok z Vaší běžné trasy a to doslova! Vezměte si šaty, které už dlouho čekají na svou příležitost, po cestě do práce si zajděte pro kávu s sebou nebo si někde kupte dobrou svačinu.

Najděte si prostě občas něco, čím svůj den ozvláštníte. Pokud budou mít Vaše rána řád a občasné zpestření, budete je milovat a těšit se ně. A co je lepšího než začít den ránem, na které se těšíte!



smili_ranni_rutina_6

Nepodceňujte sílu rána

Nikdo neříká, jak má dokonalé ráno vypadat. Někdo se dá cestou meditace a afirmací, někdo si zase radši pustí ušlou epizodu seriálu a u toho si vypije kávu. Jedno je ale důležité: Najít si ráno dostatek času sami pro sebe. Jen klidný start do dne může pomoci s lepší organizací a prožíváním zbytku dne.





SMILI Vám s dokonalým startem dne pomůže

Udělat si hezké ráno s sebou přináší mnoho benefitů. Pokud ho ale začnete s úsměvem, benefitů se Vám dostane ještě daleko více. Důvodů k úsměvu může být mnoho a jedním z nich je chrup, který chceme ukázat svému okolí. Uděláte-li si každé ráno chvilku na bělení se SMILI, můžeme Vám zaručit, že se brzy budete těšit ze zářivého úsměvu.


Úsměv znamená zdraví

Jestli den začínáte meditací a lehkou snídaní, jistě Vás potěší, že složení našich bělicích sad je převážně přírodní a do Vašeho rána nepřinese žádnou zbytečnou chemii. Protože si myslíme, že bělení by nemělo tělo zatěžovat, rozhodli jsme se upustit od takových látek, které zuby sice bělí, ale také jim škodí. Zdravý úsměv a dobrá nálada Vám pak jako bonus přinesou větší produkci hormonů štěstí.
jak-mit-zdrave-dasne-smili_2
Díky zdravému a dokonale bílému úsměvu pak budete vypadat spokojenější, mladší a přístupnější. Pár minut ranního bělení Vám tak může během dne pomoci s lepším navazováním vztahů, sebevědomějším vystupováním a s redukcí stresu nebo úzkosti. Kromě toho dokáže úsměv pomoci s posilováním obličejových svalů a celkovým zpevněním obličeje. Neexistuje zkrátka důvod, proč do své ranní rutiny SMILI nepřizvat.


Jakou sadu zvolit?

Začít můžete naší startovací sadou. Pokud máte zuby zabarvené hodně, můžete zkusit sadu SMILI Optimal nebo SMILI Deluxe, ve kterých najdete větší počet per s bělícím gelem. Jestli si hezká rána děláte nejraději ve dvou, pak zkuste bělící sadu SMILI Duo, která díky dvěma bělicím přístrojům a dvojnásobnému počtu per poskytuje bělení hned pro dva uživatele. Najděte si proto ideální variantu a rozzařte své ráno bezchybným úsměvem.