Časté otázky ohledně bělení zubů

[12min]Na první pohled je bělení zubů jednoduchou záležitostí. Než se do něj ale nakonec pustíte, často se před Vámi vynoří celá řada otázek. Ale to je naprosto v pořádku! Je důležité se na bělení správně připravit. A abyste nemuseli informace hledat na více místech, všechny nejčastější otázky jsme pro Vás shrnuli.

Bělení zubů by mělo být naprosto běžnou součástí péče o zuby. Díky němu totiž náš úsměv vypadá zářivější, zdravější i hezčí. Bílý chrup se pak stává důvodem pro úsměv a vyšší sebevědomí, a proto se také k bělení zubů uchyluje čím dál více lidí.

Metod, jak si úsměv vybělit, je opravdu spousta. Některé z nich jsou efektivní, jiné zase méně. Některé jsou levné, jiné nejsou finančně dostupné pro každého. Bělicí techniky se liší také tím, jak působí na zuby a dásně. Zkrátka a dobře, už jen počáteční otázka, jakou bělicí metodu zvolit, dokáže nejednomu člověku zamotat hlavu. My jsme k ní přidali ještě dalších 9 otázek a odpovědí a věříme, že po dnešku už budete mít ve všem jasno!


cervene-vino-skvrny-na-zubech_7
Jakou bělicí metodu si vybrat?

Postupů, jak dosáhnout oslnivě bílého chrupu, je mnoho a každý z nich má své pro a proti. Vybírat se dá z bělicích past, pudrů, pásek, domácích bělicích směsí zhotovených z běžně dostupných ingrediencí nebo profesionálního bělení v ordinaci.

Pokud se na všechny metody podíváme blíže, zjistíme, že některé nedosahují závratných výsledků, jiné sice ano, ale škodí zubní sklovině. Kromě výsledků se liší také cenou.

Bělicí sady SMILI na rozdíl od konkurence bodují ve všech kategoriích. Kromě šetrného složení dosahují maximálních výsledků a jsou finančně dostupné. Pro Vaše bezpečí jsou tyto sady klinicky testovány a ověnčeny certifikáty, které garantují jejich účinnost a bezpečnost.



Pro koho je bělení zubů určeno?

Bělení zubů je určeno pro každého. Krásný úsměv je totiž atraktivní v každém věku. Kromě toho je vhodnost bělení ovlivněna i samotným chrupem. Ne každý chrup totiž může být vybělen.

Bělicí sady skvěle fungují na přírodních zubech, které jsou zdravé a bez kazů. Bělení tedy nedosáhne kýženého výsledku, aplikujete-li gel na umělé nebo keramické zuby. Stejně tak není vhodné bělit chrup, pokud víte, že máte kaz. V takovém případě nejdříve navštivte svého zubního lékaře a jakmile máte zuby v pořádku, můžete se bez obav pustit do bělicího procesu.

Závěrem ještě dodejme, že u těhotných a kojících žen se bělení v tomto období nedoporučuje.



caste-otazky-o-beleni-zubu_1
Kdy je nejvhodnější bělit zuby?

Tato otázka je poměrně široká, a tak se na ni podíváme z více úhlů. Obecně lze říct, že bělit zuby je ideální poté, co navštívíte odborníky a chrup na proceduru řádně připravíte. Co to obnáší?

Před bělením by měl Váš chrup zkontrolovat zubař a ujistit se, že jsou zuby v pořádku a bez zánětů nebo kazů. Stejně tak je důležité navštívit dentální hygienu, kde chrup připraví tím, že jej očistí od nečistot a zubního kamene. K samotnému bělení pak můžete přistoupit v okamžiku, kdy si zuby doma dobře vyčistíte. Po samotném procesu si pak pouze vypláchněte ústa a dejte zubům alespoň půl hodiny úplného klidu bez dalšího čištění.




Kolik času na bělení potřebuji?

Délka bělicího procesu se odvíjí od režimu, který si na LED přístroji zvolíte. SMILI totiž umožňuje jak intenzivní, tak šetrné bělení. Pokud se rozhodnete pro první variantu, zmáčknete tlačítko na přístroji jednou a uvidíte modré světlo. Tato procedura trvá 15 minut.

Stisknete-li tlačítko dvakrát, nastavíte si tak šetrné bělení, které trvá 10 minut. Po dobu bělení můžete dělat cokoliv. Přístroj je opatřen baterií, a tak můžete čas využít k odpočinku nebo drobným domácím pracím.


caste-otazky-o-beleni-zubu_2
Jak často je vhodné zuby bělit?

Pokud Vás první bělení teprve čeká, je ideální začít 7denní nebo 14denní vstupní procedurou. Délka závisí především na míře zabarvení Vašeho chrupu. Pokud máte zuby zabarvené jen lehce, postačí Vám zmíněný týden, pokud bojujete se silnějším zabarvením, určitě je lepší se rozhodnout pro dva týdny.

Vybělení však nevydrží věčně, a tak je dobré se k němu pravidelně vracet. I zde existují dvě možnosti. Buď si můžete zuby každé dva týdny jednorázově vybělit, nebo počkat, až opět dojde k zabarvení chrupu a zopakovat si celou proceduru jako na začátku, tedy 7denní nebo 14denní bělení.



Co k bělení zubu potřebuji?

Pokud jste se rozhodli dát se cestou šetrného bělení, pak jste se rozhodli pro SMILI. V takovém případě si nemusíte s ničím dělat starost. Veškeré věci, které k bělení budete potřebovat, jsou totiž součástí bělicí sady. Najdete zde:

  • přístroj s LED světlem
  • pera s bělicím gelem
  • nabíjecí kabel
  • průvodce bělením


LED přístroj stačí pravidelně nabíjet, a protože se dá bez problémů omýt tekoucí vodou, nemusíte se bát, že jej vodou poškodíte. V závislosti na tom, jakou si objednáte bělicí sadu, získáte také větší či menší množství bělicích per. Může se stát, že Vám gel časem dojde. S tím si ale nemusíte dělat žádnou starost. V takový okamžik není třeba kupovat novou sadu. Stačí si pouze dokoupit náhradní náplně.



Jak dlouho vydrží účinky bělení?

Délka výsledného efektu se odvíjí od Vaší péče o chrup během a po bělení. Pokud se o zuby staráte, postačí Vám je jednorázově vybělit jednou za dva týdny. Jestliže ale svůj chrup vybělíte a bělení jednorázově nezopakujete, dojde k opětovnému zabarvení. Za jak dlouho k tomu dojde záleží na Vašich stravovacích návycích a na skutečnosti, zda se řadíte mezi kuřáky nebo ne.
caste-otazky-o-beleni-zubu_3
Během bělení i po něm je dobré udělat změny ve svých stravovacích návycích. K zabarvení zubů totiž dochází konzumací barevných nápojů a potravin. Pokud chcete výsledky bělení maximalizovat a prodloužit, je dobré z jídelníčku vypustit:

  • kávu, čaj, barevné nápoje
  • rajčata, kari, barevné koření
  • červené víno
  • červenou řepu, mrkev, ostružiny
  • čokoládu


Pokud naopak hledáte to, co Vašim zubům i tělu prospěje, dejte se cestou bílé diety. Díky tomu se Vaše stravovací rutina rozšíří o takové potraviny, které zuby nezatěžují.



Způsobuje bělení zubů jejich citlivost a může poškodit dásně?

Zda bělení způsobí citlivost zubů, je do značné míry ovlivněno tím, jakou formu bělení zvolíte a jak k celému procesu přistoupíte. Existují totiž takové bělicí sady, jejichž bělicí gel obsahuje spoustu zbytečné a agresivní chemie. Takové pak skutečně mohou způsobit zvýšenou citlivost a bělení může být velmi nepříjemné.

Se SMILI Vám ale citlivost nehrozí. Stačí dbát instrukcí a dodržovat všechny rady. Navíc je složení našich gelů přírodní a šetrné. Pokud tedy omylem nanesete trochu gelu na dásně, nemusíte se bát zvýšené citlivosti nebo problémů.

Závěrem je ještě dobré říci, že pokud máte nějaký problém nebo trpíte zánětem, vždy je dobré tuto skutečnost nejprve vyřešit a do bělení zubů se pustit až poté.



caste-otazky-o-beleni-zubu_4
Bolí bělení zubů? A může poškodit zubní sklovinu?

Bělení zubů rozhodně nebolí. Nebo spíše řekněme, že by nemělo. Pokud jsou Vaše zuby citlivější a Vy si vyberete metodu bělení založenou převážně na chemických ingrediencích, může k jistému pocitu nepohodlí dojít. Se SMILI Vám ale tohle nehrozí. Bělení s námi totiž nebolí a je velmi šetrné.

Naše bělicí sady jsou přátelské k zubní sklovině a jejich užívání jí nijak neškodí. Problém mohou představovat jiné bělicí techniky jako abrazivní pasty nebo pudry, které skutečně mohou sklovinu poškrábat. Stejně tak buďte opatrní s různými babskými radami na výrobu domácích směsí. Složky jako citronová šťáva a jedlá soda mohou dát sklovině opravdu zabrat.




Jak funguje bělicí LED přístroj?

LED světlo je v otázce bělení nenahraditelné a jeho používání dokáže přinést ty nejlepší výsledky. Spolu v kombinaci s kvalitním gelem pak může zajistit takové výsledky, kterých byste klasickým čištěním jen stěží dosáhli.

Pokud si pro bělení vyberete SMILI, kromě bělicích per naleznete ve vybrané sadě také LED přístroj, který pomocí vyzařování UV světla celý proces zkvalitní a urychlí. Náš přístroj poskytuje dva druhy světla o různých vlnových délkách. Jsou to:

  • modré UV světlo pro intenzivní bělení
  • modročervené UV světlo pro šetrné bělení


Tato dvě UV světla se liší nejen vlnovou délkou, ale také působením na chrup. Vlastností modročerveného světla je totiž nejen schopnost zefektivnit bělení, ale také chránit a posilovat chrup i dásně.

Pokud o bělení pomocí LED přístroje chcete vědět více, přečtěte si náš článek Jak UV světlo pomáhá bělení.



SMILI Vaše obavy rozptýlí

Bělení zubů je choulostivou záležitostí a mít otázky je nejen přirozené, ale také důležité! Jedině tak totiž můžete najít v záplavě bělicích metod tu pravou a zajistit si nejen krásný úsměv, ale také maximálně zdravý chrup.
smili_produkty_f3_cervene
Bělicí sady SMILI ale dokáží všechny Vaše obavy rozptýlit. Při jejich vývoji jsme mysleli nejen na to, že musí účinně bělit, ale také na to, že nesmí zuby zatěžovat. Pokud tedy otevřete dveře domácímu bělení se SMILI, získáte několik jistot:

  • složení je přírodní, veganské a není testováno na zvířatech
  • bělit se SMILI je snadné a pohodlné
  • naše sady jsou vhodné i pro ten nejcitlivější chrup
  • bělení je naprosto bezbolestné
  • provedení je kvalitní a LED přístroj Vám vydrží i pro další náhradní náplně
  • barva zubů se změní o několik odstínů
  • složení je klinicky testováno i certifikováno



Nenašli jste potřebnou odpověď? Zeptejte se nás

Pokud jste v dnešním článku nenašli odpověď na vše, co Vás zajímá, obraťte se na nás. Stačí nám poslat e-mail na adresu info@smili.cz nebo nám ve všední dny mezi 8. a 16. hodinou zavolat na číslo +420 736 532 930. Vaše dotazy Vám rádi zodpovíme.